Redactie

Blu-ray is troefkaart van veelzijdige Sony-desktop

Om de verkoop van Blu-ray aan te zwengelen, presenteert Sony een luxe alles-in-één desktop in de Vaio-serie. De Vaio JS1, die een processor achter zijn 20,1 inch breedbeeldscherm verbergt, bevat naast een Blu-ray Disc Combo drive een webcam en surroundgeluid voor het bioscoopgevoel thuis.

De designcomputer is de Europese uitvoering van de Vaio JS-serie. Het is het goedkoopste model van drie alles-in-een pc’s die Sony begin september op de Amerikaanse markt presenteerde.

Soundtrack
De machine bevat een Intel Core 2 Duo-processor en 3 GB intern geheugen om soepele beelden af te leveren, en wordt geleverd met audiotechniek van Dolby Home Theatre voor de soundtrack tijdens de film. Sony levert de JS1 met een opslagcapaciteit van 500 GB voor fotobewerking en het bewaren van films.

,

De reusachtige pc neemt bijna alle aandacht weg van Sony Vaio NS1, een serie nieuwe laptops die eveneens geschikt zijn voor het bekijken van films. Ook deze modellen zijn uitgerust met een Blu-ray Disc Combo-drive, waarmee de eigenaar HD-schijven kan bekijken en branden.

Het 15,4 inch ‘vlaggenschipmodel’ VGN-NS11Z/S bevat een webcam voor chatsessies, 320 GB schijfopslag en de Mobility Radeon HD 3430-grafische kaart van ATI. Een maximum schermresolutie van 1.280 bij 800 pixels moet voor schermvullend vermaak zorgen.

De JS1 desktop-pc zal voorlopig niet in België te vinden zijn. De NS1 is dat wel, in twee uitvoeringen: de goedkopere VGN-NS11N/S met Blu-ray-lezer (699 euro) en de luxere VGN-NS11Z/S met Blu-Ray Combo-drive en meer geheugen (849 euro).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.