Redactie

Belgacom maakt goedkope telefoonlijn fiks duurder

Belgacom verhoogt de tarieven van zijn Discovery Line met 45 procent. De goedkope telefoonlijn die momenteel 6,85 euro per maand kost, gaat vanaf 1 augustus naar 9,95 euro per maand. De aanpassing is vooral nadelig voor alternatieve providers. Zij lijken zo een stukje duurder, terwijl hun prijzen ongewijzigd blijven.

Volgens Belgacom zijn er meerdere redenen voor de nieuwe prijs. Zo hoort de verhoging eigenlijk bij de algemene prijsaanpassing die het eerder bekendmaakte. "Het tarief moest wel aangepast worden", verklaart woordvoerder Jan Margot. "We moeten kostengeoriënteerd blijven en het zat te dicht bij de kost aan."

In de brief of e-mail die elke klant een van de komende dagen ontvangt, informeert het bedrijf wel over de mogelijkheid om al dan niet af te zien van de lijn.

Nadelig
De verhoging is vooral een slechte zaak voor klanten bij alternatieve providers. Zij moeten bij hun internetabonnement een telefoonlijn bij Belgacom nemen. Tot nu toe kostte dat iets meer dan zes euro per maand. Het nieuwe Belgacom-tarief verhoogt zo de totaalprijs voor deze klanten, waardoor het alternatief aanbod minder voordelig wordt.

Het alternatief voor de goedkope lijn is een verbinding voor raw copper huren, al kost die bij de meeste alternatieve providers nog net ietsje meer. Aangezien de kleine spelers deze speciale aansluiting niet met winst doorverkopen, raden verschillende alternatieve providers de goedkope lijn aan. Al is die vanaf volgende maand een pak duurder, waardoor de totaalprijs van een alternatief internetabonnement toeneemt ten voordele van Belgacom.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.