Redactie

Apple wil patent op automatische volumeregeling

In een nieuwe patentaanvraag beschermt Apple het idee om het volume van een muziekspeler automatisch aan te passen. Het systeem berekent hoe lang iemand al muziek beluistert op welk volume. Aan de hand daarvan wordt het geluid verminderd om gehoorschade te beperken. Als het toestel een tijd geen muziek speelt, of wanneer stille fragmenten te horen zijn, kan het aantal decibels opnieuw stijgen.

Hoewel de aanvraag op het eerste zicht voor de iPod bedoeld lijkt, zijn er geen concrete plannen bekend. Zo kan het best zijn dat Apple de technologie nu al opeist in afwachting van een definitieve implementatie. Het is zelfs niet uitgesloten dat het bedrijf de technologie in licentie uitleent aan andere fabrikanten.

Langdurig naar een draagbare muziekspeler luisteren op een hoog geluidsniveau kan onherstelbare gehoorschade veroorzaken. Apple kreeg hierover in het verleden al klachten. In februari 2006 klaagde een Amerikaan het bedrijf zelfs aan omdat het bedrijf niet genoeg stappen ondernam om gezondheidsproblemen te voorkomen. Enkele maanden later bracht het bedrijf nieuwe firmware uit, waarbij het maximumvolume werd teruggeschroefd.

Met een bijdrage van Michelle Meyers, CNET

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.