Redactie

3D-zicht Google Street View naar telefoon

Google introduceert de 3D-kaarten van Google Street View ook op smartphones, waardoor voetgangers van tevoren kunnen zien hoe hun bestemming eruitziet.

Street View, waarmee gebruikers van Google Maps 360 graden om zich heen kunnen kijken, verschijnt in een klein overhangend schermpje wanneer een kaartlocatie over fotomateriaal beschikt. Gebruikers kunnen het 3D-aanzicht vervolgens hun hele scherm laten vullen en de kaarten laten meebewegen in de looprichting.

Het bedrijf uit Mountain View zegt op zijn Google Mobile-blog dat elk willekeurig adres waar een Street View-opname van beschikbaar is meteen op het scherm kan worden geroepen.

Richtingaanwijzingen
De zoekmachine geeft de mobiele versie van zijn kaartenatlas twee nieuwe functies, waarvan Street View de spectaculairste is. Bellers kunnen nu ook gebruikmaken van richtingaanwijzingen voor voetgangers, een dienst die Google kortgeleden al toevoegde aan de oorspronkelijke versie van Google Maps. Telefoonbezitters kunnen ook via mobiel internet bedrijfsrecensies opzoeken als ze een bezoek willen brengen aan winkels in de buurt.

Niet op iPhone
Google zegt dat het mobiele Street View alleen is te gebruiken op Blackberry’s en telefoons met Java-ondersteuning, waardoor iPhone-bezitters buiten de boot vallen. Het demonstreerde de nieuwe functie afgelopen mei op een demomodel van zijn mobiele Android-besturingssysteem. Vandaag presenteert het bedrijf een tweede online videodemonstratie. ZDNet zal daar later deze dag aandacht aan besteden. 

De vernieuwde versie van Google Street Maps for Mobile kunt u vinden door via uw mobiele browser naar Google.com/gmm te gaan of deze site te bezoeken vanaf uw computer voor de benodigde download.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.