Redactie

Wilhelm Tell-taferelen op de Wii

Het rode pistool dat Nintendo NES-liefhebbers gebruikten voor het schietspel Duck Hunt krijgt een officiële opvolger. De Wii Zapper, die het midden houdt tussen een kruisboog en een Star Trek-pistool, is het nieuwste wapen dat de Wii gebruikt om zijn concurrentie voor te blijven.

Al ruim een jaar voor de Nintendo Wii op de markt kwam, waren er beelden te zien van de speciale controller. Nintendo hield zich echter steeds op de vlakte, tot het op de internationale spelbeurs E3 bevestigde dat het vernieuwde pistool er kwam. Maandag voegde het daar aan toe dat de controller samen met het spel Link’s Crossbow Training half november op de Amerikaanse markt komt.

Andere spelmakers hebben interesse getoond in de consolekruisboog en zullen voor het einde van het jaar titels uitbrengen die met de Wii Zapper te gebruiken zijn. Daaronder zijn spellen uit de populaire Resident Evil- en Medal of Honor-series. De controller, die in Amerika 19,99 dollar gaat kosten, komt volgens een Nintendo-woordvoerder in de Benelux “voor het einde van het jaar” naar Europa. Een Benelux-winkelprijs is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.