Redactie

Fusie Sony BMG door het oog van de naald

Het lijkt erop dat de muziekafdelingen van Sony en Bertelsmann (BMG) eindelijk het huwelijkszegen krijgen van de Europese Commissie. Volgens de Financial Times staat de antitrustautoriteit van de EU op het punt om goedkeuring te geven aan de fusie. Daarmee zou een einde komen aan ruim een jaar van juridische onzekerheid.

Het is alweer meer dan drie jaar geleden dat de twee muziekondernemingen de handen ineensloegen en Sony BMG Music Entertainment ontstond. De Europese Commissie stond die overeenkomst toen toe, maar die beslissing werd vorige zomer verworpen door het Europees Gerecht van Eerste Aanleg. Volgens het Hof was niet voldoende bewezen dat de fusiegroep geen monopoliepositie zou krijgen.

De EU heeft nog tot 10 oktober om een uiteindelijke beslissing te presenteren, maar mogelijk wordt het sein groen deze maand al gegeven. Volgens ingewijden laat de Commissie de fusie zonder voorwaarden passeren, aldus de Financial Times. Er zou namelijk al een conceptbepaling zijn geschreven, waarin van zulke voorwaarden geen sprake is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.