Redactie

Vernieuwde Sony PSP stelt teleur

Het lukt Sony maar niet om hoge ogen te gooien tijdens het walhalla van de gamewereld: de E3-beurs in Los Angeles. Vorig jaar was er de schrikreactie over de stevig geprijsde PlayStation 3. Dit jaar heerst teleurstelling over onzichtbare verbeteringen aan de nieuwe PSP.

Tijdens de officiële presentatiebijeenkomst liet Sony-directeur Kaz Hirai een PSP zien die op het eerste oog geen enkel verschil vertoont met de vorige generatie. Hirai claimde dat de nieuwe draagbare spelcomputer een derde lichter en 19 procent dunner was, maar kon daarmee niet de handen op elkaar krijgen. Een verslaggever van CNet hoorde een van de aanwezigen fluisteren: “Ik dacht dat het een grap was en dat hij de echte nieuwe PSP in zijn binnenzak had.” Twee speciale versies van de PSP, een zilveren en een Star Wars-model, konden nauwelijks meer enthousiasme teweegbrengen.

De minieme verbeteringen aan de PSP zijn een domper op de positieve aandacht die Sony eerder deze week wist te trekken. Het elektronicabedrijf kondigde aan dat het de prijs van de 60 GB-variant van de PlayStation 3 verlaagt naar 499 dollar. Zo wil Sony afkomen van de laatste plaats in de consolerace die het momenteel uitvecht met concurrenten Microsoft en Nintendo.

Sony wist zijn reputatie enigszins te herstellen door de presentatie van een aantal exclusieve games voor de PlayStation 3. De onverwachte opvolger van het in Nederland gemaakte Killzone en de vijfde editie van het populaire racespel Gran Turismo zijn enkele grote blikvangers. Ook Metal Gear Solid 4 ziet er indrukwekkend uit op de nieuwe console. De PS3 moet het stellen zonder een eigen versie van de kaskraker God of War, maar dit bloederige actiespel krijgt wel een mobiel vervolg. Van buiten ziet de PSP er weliswaar niet indrukwekkend uit, maar dankzij God of War: Chains of Prometheus zal het spelplezier er niet op achteruitgaan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.