Redactie

Elitaire Xbox komt naar Europa

Vanaf 24 augustus zal de zwarte uitvoering van de Xbox in Europa beschikbaar zijn. Ook het videoaanbod waarvan Amerikaanse gamers al een tijdje genieten, maakt de oversteek naar ons continent.

De Europese lancering van de Xbox 360 Elite en Xbox Live Video Marketplace vond plaats in de marge van de Microsoft-presentatie op de E3-gamebeurs. Echt concrete details, zoals de Europese kostprijs van de Elite of welke films en tv-reeksen al dan niet in high definition beschikbaar komen, vielen op het evenement niet te rapen.

Er werd wel uitgebreid gesproken over de titels waarmee de gameafdeling van de softwaregigant hoopt te scoren in het najaar. Zoals bekend is er een belangrijke rol weggelegd voor Halo 3, deel drie van het razend populaire schietspel. Andere titels waar veel van verwacht wordt zijn Project Gotham Racing 4, Call of Duty 4 (nu in een moderne setting) en BioShock.

De nieuwe Halo wordt zelfs begeleid door een speciale Xbox 360-console in een groengrijze kleur en met HDMI-poort en harde schijf van 20 GB. Het publiek reageerde tijdens de voorstelling echter bijzonder lauw op de aankondiging; velen vragen zich af wat het nut is van een speciale editie zonder noemenswaardige extraatjes. Verbazend genoeg wordt Halo 3 zelf niet gebundeld met de Halo-console.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.