Redactie

U spreekt, TomTom zoekt de weg

Om te navigeren met nieuwe TomToms hoeft u niet langer een aanraakscherm te gebruiken. U kunt er gewoon tegen praten. Het Nederlandse navigatiebedrijf werkt voor de nieuwe stemsturing samen met Nuance, ook bekend als de erfgenaam van de technologie van Lernout & Hauspie.

Stemsturing is aanwezig op de nieuwe TomTom GO 520 en TomTom GO 720, die nu al verkrijgbaar zijn. De functie is ook aanwezig op de GO 920, het nieuwe topmodel waarover wij al eerder schreven. TomTom ziet de functie vooral als een manier om de veiligheid te verbeteren. Bestuurders worden minder afgeleid bij het invoeren of aanpassen van gegevens op het navigatietoestel, is de redenering.

Om een nieuwe bestemming in te geven, moet de chauffeur het adres gewoon uitspreken. Net zoals bij gebruik van een aanraakscherm of andere interface kiest u eerst een stad, waarna hij kan kiezen uit straten in die locatie. Daarnaast volstaat een “OK” om de routeberekening van start te laten gaan.

De stemfunctie is nog niet beschikbaar voor alle bestemmingen. Zij kan enkel gebruikt worden om een route te plannen naar een adres in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden of Zwitserland.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.