Redactie

Telenet timmert aan high definition tv

Telenet wil op korte termijn beginnen met een high definition televisiedienst. Om dat mogelijk te maken zal het Mechelse bedrijf een nieuwe decoder uitbrengen en die bundelen met platte televisies van Samsung. Dat onthult De Standaard.

Telenet wordt daarmee na Indi het tweede bedrijf dat hogedefinitietelevisie aanbiedt. Van Belgacom en TV Vlaanderen is geweten dat zij volgend jaar HD op de planning hebben staan.

De plannen van Telenet zijn nog niet officieel aangekondigd. Maar volgens anonieme bronnen die De Standaard citeert, vindt de lancering van de dienst vóór het jaareinde plaats. Mogelijk zelfs nog in oktober, luidt het.

Telenet wil met high definition beantwoorden aan de vraag van sommige abonnees. De realiteit is evenwel dat er nog niet veel Belgische tv-stations uitzenden in high definition. Dat was ook de reden waarom Telenet in het verleden zei pas te beginnen met HD als er voldoende zenders mee de overstap maken.

Veel is er op dat vlak niet veranderd, want buiten VTM en enkele nichezenders blijft het vertrouwde standard definition de norm. Wellicht hoopt Telenet – en zijn concurrenten – op een positieve impuls volgend jaar van het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen. Beide evenementen worden in HD opgenomen.

Telenet hoopt dus uiteraard nieuwe klanten te werven. Maar de kabelmaatschappij wil voorkomen dat een aantal van hen een decoder aanschaft en nadien teleurgesteld is omdat HD-video niet toont op een oud televisietoestel. Daarom zou Telenet broeden op een plan om zijn HD-decoder ook te bundelen met lcd-televisies van Samsung, weet De Standaard. Het initiatief sluit aan bij het gerucht dat Telenet doorheen het land een aantal Telenet-winkels wil openen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.