Redactie

Spelproducent verwacht consoles van 199 dollar

Bobby Kotick, hoofd van gameontwikkelaar Activision, vindt dat 199 dollar (134 euro) de ideale prijs is voor een spelconsole. Volgens hem is die lage prijs de beste manier om consoles naar een groter publiek te brengen. “Het prijsniveau van de Wii zet op dit moment een zekere standaard”, zegt Kotick tegen persbureau Reuters. “Je hoort vaak dat deze console minder technisch is dan de andere, maar ik denk niet dat dit het hoofdargument is voor de consument.”

Op dit moment is er geen enkele nieuwe console die beantwoordt aan Koticks lage prijskaartje. De Wii van Nintendo komt het dichtst in de buurt met 250 euro. Voor de goedkoopste Xbox 360 betaalt u 280 euro, terwijl de PlayStation 3 – waarvan onlangs nog een goedkopere versie verscheen – vanaf 400 euro te koop is.

Kotick verwacht een vrije val naar 199 dollar binnen 24 maanden. Hij voorspelt zelfs dat prijsbreker Nintendo over enkele jaren zijn console tot 129 dollar zal laten zakken. Aan de huidige wisselkoers zou een spelcomputer dan net geen negentig euro kosten; al wordt die dollarprijs doorgaans zonder omrekening ook gewoon in euro gezet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.