Redactie

Sony verlaagt prijs PlayStation 3 in VS

De kogel is door de kerk: Sony verlaagt dan toch de prijs van de PlayStation 3 in de Verenigde Staten. Het 60 GB-model kost er voortaan 499 dollar, 100 dollar onder de oorspronkelijke introductieprijs.

Sony maakte de prijsverlaging bekend in aanloop van de E3-spelbeurs in het Amerikaanse Santa Monica. Gelijktijdig kondigde de Amerikaanse vesting van Sony de komst aan van een 80 GB PlayStation 3. Het nieuwe topmodel wordt in augustus in de VS en Canada gelanceerd en zal 599 dollar kosten. Het 80 GB-model maakte eerder zijn debuut in Korea.

Analisten speculeerden al langer op een prijsverlaging van 100 tot 150 dollar voor het 60 GB-model. De hoge prijs van de PS3 was volgens waarnemers een van de belangrijkste oorzaken voor het tegenvallend succes van Sony’s spelconsole. Ter vergelijking: de populaire spelconsole Nintendo Wii gaat in de VS voor ongeveer 250 dollar over de toonbank.

Toch komt de zet van Sony als een verrassing. Twee dagen eerder ontkende topman Ryoji Chubachi nog in alle toonaarden dat Sony overwoog om de PS3 van een milder prijskaartje te voorzien. “Op dit ogenblijk hebben we geen plannen”, verklaarde Chubachi in een interview met het persagentschap Reuters.

Europa

Het is nog afwachten of er ook voor Europa een prijsdaling in zit. Evenmin is duidelijk of het 80 GB-model binnenkort de stap naar ons continent zet. Bij de lancering van het topmodel in Korea verklaarde een woordvoerder van Sony Computer Entertainment Group dat er “geen plannen waren om de 80 GB PlayStation 3 in Europa te introduceren”.

“Voorlopig beschikken we over geen informatie”, vertelt Sony PlayStation-vertegenwoordiger Wim Coeckelbergh aan ZDNet. Hij weet ons wel te vertellen dat er op 12 juli een aankondiging wordt verwacht, maar het zou volgens Coeckelbergh “niet om een prijsverlaging gaan”.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.