Redactie

Olympus Digital Voice Recorder DS-50

De nieuwste digitale dicteerapparaten gebruiken digitaal flashgeheugen in plaats van minicassettes. Met de DS-50 mikt Olympus in het bijzonder op één specifieke doelgroep: blinden en slechtzienden.

Het toestel is uitgerust met een audiofeedback-modus, waarbij elke instelling of selectie die de gebruiker maakt met een gesproken boodschap bevestigd wordt. Zo zijn vergissingen uitgesloten, ook als men het display niet kan zien. De functie laat zich uitschakelen, zodat de DS-50 niet alleen voor die doelgroep aantrekkelijk is.

Het toestel neemt niet op in DSS-, maar in WMA-formaat; naast WMA kan het mp3-bestanden afspelen, inclusief podcasts en audioboeken van Audible.com. Het kan dus ook dienst doen als mediaspeler; oortelefoontjes zijn meegeleverd. De DS-50 bevat 1 GB intern flashgeheugen. Dat volstaat voor 17 uur dicteren in de allerhoogste kwaliteit en tot 275 uur in Long Play-modus. Een schakelaar aan de zijkant stelt de gevoeligheid van de microfoon in voor gewoon dicteren, opnames in een vergaderzaal en opnames in een groot auditorium.

Olympus Digital Voice Recorder DS-50

Prijs: 299 euro (juni 2007)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.