Redactie

Muziekdownloads zonder DRM bij Amazon

De online boekenwinkel Amazon.com breidt sinds vannacht zijn terrein op het web uit met een muziekwinkel. Amazonmp3.com – voorlopig nog in een proeffase – verkoopt downloads tegen een lagere prijs en zonder kopieerbeveiliging.

Omdat Amazon geen muziek wil verkopen met DRM, heeft het voorlopig een kleiner aanbod dan de iTunes Store van Apple. Toch heeft de site al meer dan twee miljoen nummers ter beschikking. “Amazonmp3 is een volledig DRM-vrije mp3-catalogus met muziek van grote en onafhankelijke platenmaatschappijen”, zegt Bill Carr, Amazons vicepresident voor digitale muziek. “Bovendien zijn de nummers afspeelbaar op elk toestel in hoge kwaliteit en voor een lage prijs.”

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwkomer inderdaad een betere prijs-kwaliteitverhouding te bieden dan Apple. Net zoals bij de duurdere DRM-vrije muziek van Apple ligt de opnamekwaliteit op 256 Kbps. De prijs van de liedjes ligt wel lager, tussen 89 en 99 cent. In vergelijking met de iTunes Store betaalt u bij Aamazon ongeveer een kwart minder voor singles zonder kopieerbeveiliging. Voor albums ligt de prijs tussen zes en tien euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.