Redactie

Maak uw eigen Wii-game

Weg met Super Mario, hier komt Super Mii. Nintendo is van plan om een ontwikkeltool uit te brengen waarmee amateurs zelf spelletjes voor de Wii in elkaar kunnen boksen. Dat heeft de spelletjesmaker bevestigd aan de Britse IT-website The Register.

Nintendo volgt hiermee het voorbeeld van Microsoft. De softwaregigant uit Redmond gaf vorig jaar XNA Game Studio vrij, een uitgeklede versie van professionele software om games voor de Xbox 360 te ontwikkelen.

De spelletjes die via het pakket ‘WiiWare’ worden gemaakt, kunnen online worden geplaatst zodat andere gamers ze kunnen downloaden. Het is nog niet duidelijk of de amateurprogrammeurs geld kunnen vragen voor hun spelletjes, of dat Nintendo een deel van de opbrengst opstrijkt.

WiiWare zelf is alvast niet gratis. De software wordt verdeeld via de Wii Shop Channel. Geïnteresseerden zullen dus met Wii Points (de virtuele munteenheid op de shoppingkanalen van Wii) moeten betalen om de ontwikkeltool binnen te halen.

Nintendo houdt zich op de vlakte wanneer de software er komt. Het bedrijf wou alleen kwijt dat de eerste lading eigengemaakte WiiWare-games begin 2008 wordt verwacht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.