Redactie

Dual dvd-formaat uitgesteld

Warner Bros presenteerde op technologiebeurs CES in Las Vegas dvd-schijven die zowel Blu-Ray als HD DVD kunnen afspelen. Nu stelt het bedrijf de officiële introductie uit van ‘Total HD’ naar volgend jaar om de consument niet te verwarren.

De strijd om het nieuwe high definition beeldformaat is nog altijd niet beslecht. Dochterbedrijf Warner Home Video presenteerde daarom een schijf die aan de ene zijde HD DVD afspeelt en aan de andere zijde Blu-ray. Het bedrijf hield zelfs een voorlichtingscampagne om aan de consument uit te leggen wat de voordelen zijn van de nieuwe kwaliteitsstandaard.

Een woordvoerder van Warner Bros maakt nu echter bekend dat het liever wacht met de nieuwe schijf tot de afzonderlijke formaten op de markt zijn verschenen. Het bedrijf zei woensdag dat enkele maanden uitstel de hybride dvd “zeker niet minder levensvatbaar maakt.” Naar verwachting zal de schijf nu begin 2008 in de winkel liggen. Warner, dat geen nieuwe releasedatum wil vrijgeven, zegt een tien- tot twintigtal titels gelijktijdig te zullen uitbrengen, zodat de nieuwbakken dvd’s niet kwijtraken in het winkelrek.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.