Redactie

LG bouwt YouTube-telefoon

De Koreaanse gsm-fabrikant LG Electronics gaat YouTube-centrische mobiele telefoons uitbrengen. De gsm’s worden ontworpen zodat gebruikers snel filmpjes kunnen uploaden naar de YouTube-site. LG speelt daarmee in op de trend om snelle, met de gsm gefilmde video’s meteen online te plaatsen.

Het is niet geweten hoeveel verschillende YouTube-modellen LG gaat produceren, maar vast staat dat de fabrikant dit jaar zeker tien telefoons met Google-diensten in de winkels gaat leggen. Eerder op het jaar sloot LG daarover een overeenkomst met de zoekmachine. Al staat het niet vast dat alle telefoons ook bij ons beschikbaar zullen zijn.

De Google-telefoons van LG krijgen bijvoorbeeld standaard koppelingen mee naar Google Maps en GMail. Sommige toestellen zouden ook software bevatten om rechtstreeks te bloggen op Blogger.com. Er komt ook een toegewijde toets om te zoeken op Google.

Google is de laatste tijd sterk geïnteresseerd in mobiele platforms, wat onder meer blijkt uit een reeks deals met gsm-operatoren wereldwijd. De samenwerking met LG is daar een logisch verlengstuk van – al gaat Google vooralsnog niet zo ver dat ze een gsm onder de eigen Google-naam uitbrengt. Al maanden circuleren geruchten dat Google hier samen met spelers als HTC en Orange aan sleutelt. Volgens het internetbedrijf is daar echter niets van aan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.