Redactie

Kleine mp3-speler met groot scherm

De Creative ZEN is geen onbekende in de wereld van mp3-spelers. Producent Creative heeft het toestel aan een grondige restyling onderworpen, waardoor het weer helemaal up-to-date is.

Het resultaat is een stijlvolle zwarte mp3-speler die niet veel groter is dan een kredietkaart, maar desalniettemin over een scherm van 2,5 inch beschikt. Dat scherm is meteen de grootste blikvanger aan de Creative ZEN, en je gebruikt het niet alleen om door de afspeellijsten van je muziek te bladeren, maar ook om foto’s te bekijken en videofilmpjes af te spelen.

Deze nieuwe ZEN is trouwens de eerste muziekspeler van Creative die overweg kan met beveiligde aac-bestanden (het type muziekbestand dat je koopt via de Apple iTunes Store). Verder slikt dit multimediadoosje ook mp3- en wma-audiobestanden. Op videogebied ondersteunt de ZEN onder andere MPEG4-, DivX-, XviD- en wma-filmpjes.

De nieuwe Creative ZEN is beschikbaar vanaf midden september, en is verkrijgbaar in 3 versies: 4 GB (149,99 euro), 8 GB (199,99 euro) en 16 GB (299,99 euro). Dankzij het SD-geheugenkaartslot kan je dat geheugen trouwens nog uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.