Redactie

Harman/Kardon GPS 500 Guide + Play

De GPS 500 Guide + Play van Harman/Kardon is een stijlvol navigatietoestel dat met afmetingen van 11,8 x 7,5 x 2 cm nog net in de borstzak past.

Het plastic lijkt op geborsteld aluminium. De voorkant is gevrijwaard van knoppen en aansluitmogelijkheden. Die zitten aan de zijkanten: links vinden we een ingang voor de bijgeleverde TMC-antenne en een schuifschakelaar voor de lock-functie, rechts zitten de aansluitingen voor de pc-voeding, een hoofdtelefooningang en een draaiwiel voor het volume. In de praktijk verloopt de navigatie meer dan behoorlijk: opzettelijke afwijkingen van de opgelegde route worden accuraat opgevolgd, al duurt het soms opvallend lang voordat de unit een nieuwe route heeft berekend.

Over naar het + Play-gedeelte. Dat moet zich waarmaken via een 4 inch groot scherm en een minuscule luidspreker aan de achterkant. Over dat scherm hebben we niet te klagen, de luidspreker daarentegen geeft ons weinig redenen om euforisch te zijn. Het geluid klinkt ronduit blikkerig en het volume is ontoereikend tijdens een rit op de autosnelweg. Draait u het helemaal open, dan treedt er vervorming op. Een mogelijke oplossing is het toestel aansluiten op een AUX-ingang – als uw autoradio daarover beschikt – of op een externe FM-zender. Wat alweer een extra investering vergt, naast de aanschaf van de obligate geheugenkaart.

Het videogedeelte kwijt zich iets beter van zijn taak, al moet ook hier gezegd worden dat de GPS 500 Guide + Play redelijk selectief is wat videoformaten betreft; we krijgen DivX-bestanden niet deftig afgespeeld.

Harman/Kardon GPS 500 Guide + Play

Prijs: 499 euro (september 2007)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.