Redactie

Firefox-sausje over PlayStation 3

Op de Office 2.0 Conference in San Francisco pronkt de organisatie met een bijzondere PS3-console. Sony heeft de spelcomputer geïnstalleerd met Linux en Firefox “om de processorkracht en productiecapaciteit te demonstreren”.

De speciale uitvoering is aangesloten op Sony Bravia-flatscreenmonitoren en kan tot 1.920 x 1.080 resolutie aan. ITRedux, de website die Office 2.0 op poten heeft gezet, zegt dat de PS3 webpagina’s binnenhaalt via een aanwezig draadloos netwerk. “De installatie van Linux en Firefox op de PS3 laat Sony-klanten zien dat ze niet alleen van games en entertainment in de huiskamer kunnen genieten”, zegt Oliver Marks van Sony Computer Entertainment America. “Ze kunnen ook genieten van de voordelen van kantoortoepassingen die het internet hen te bieden heeft.”

Band met Linux
Het is zeker niet de eerste keer dat een PlayStation 3-console wordt uitgerust met Linux. Sony zou in eerste instantie zelf zijn nieuwe generatie spelcomputers standaard uitrusten met het openbronbesturingssysteem. Het Japanse bedrijf wijzigde echter van koers en voegde een optie toe aan zijn XrossMediaBar (XMB)-hoofdmenu, waardoor de PS3 ook met Linux-distro’s functioneert. Yellow Dog bracht een eigen versie uit, maar ook Ubuntu, Gentoo en Debian zijn opgestart via de console.

Sony heeft al langer een band met Linux. De Japanners brachten voor de PlayStation2 een speciale Linux-versie uit die online werd verkocht. Het is nog niet bekend of Sony hetzelfde gaat doen voor de nieuwe generatie consoles.

Met een bijdrage van CNET.com

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.