Redactie

Bluetooth-chip zet in op geluidskwaliteit

Het bedrijf CSR is u wellicht onbekend, maar de kans is groot dat uw gsm of notebook een Bluetooth-chip van deze firma bevat. Het Britse bedrijf heeft nu een nieuwe Bluetooth-module, waarin de nadruk ligt op audio. Ook een lager stroomverbruik is een pronkstuk.

CSR is bijzonder vlug, want BlueCore6 implementeert Bluetooth version 2.1. Deze update voor de draadloze technologie werd pas op 1 augustus door de Bluetooth SIG-stuurgroep goedgekeurd en bevat een aantal nieuwe features. Een van de belangrijkste is sniff subrating, een modus die het stroomverbruik onder bepaalde omstandigheden aanzienlijk doet dalen. Vooral bij sommige toestellen, zoals draadloze toetsenborden, zou de levensduur van batterijen drie- tot tienmaal verlengd worden.

Een andere nieuwtje in Bluetooth 2.1 is de implementatie van near field communication (NFC), een technologie die onder meer door Philips werd ontwikkeld om draadloze betalingen mogelijk te maken. Maar CSR, leverancier van meer dan de helft van alle Bluetooth-chips, doet niet mee met de NFC-trend. Hun BlueCore6 laat de technologie links liggen.

De BlueCore-chips worden vaak ingebouwd in headsets. Het is daarom niet echt verrassend dat CSR uitpakt met een nieuwe technologie. ‘AuriStream’ is erop gericht om een continue verbinding te garanderen. Een oplossing voor een probleem van veel huidige Bluetooth-hoofdtelefoons: vaak worden zij geplaagd door haperingen in de audioverbinding.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.