Redactie

Een gebaar volstaat voor nieuwe Sony Ericsson

Sony Ericsson is niet een van de dertig namen die in de Google-alliantie rond mobiele telefonie stappen. Maar de gsm-fabrikant wil de trein van mobiel internet toch niet missen en lanceert een HSDPA-toestel met een toegewijde internetmodus en een koppeling naar Google Maps.

Zo lijkt de K660 op het eerste gezicht een doorsnee gsm, totdat u besluit het internet op te gaan. Automatisch schakelt het scherm over naar een landschaporiëntatie die beter geschikt is om webpagina’s te tonen en lichten vier icoontjes aan de rechterzijde van het toetsenbord op.

Deze aandachttrekkers verwijzen naar snelkoppelingen waarmee u met een druk op de knop een site bij uw favorieten kunt stoppen of kunt terugkeren naar uw startpagina. Bizar is wel dat het scherm bij het invoeren van een webadres even terugschakelt naar portretstand, waardoor u verplicht wordt de telefoon opnieuw negentig graden te draaien.

De K660 is baanbrekend omdat hij relatief laag geprijsd zal zijn, maar toch snelle HSDPA-netwerken ondersteunt. In België blijft het mobiele surfen evenwel nog vrij duur, wat wellicht het potentieel van dit toestel ondergraaft.

Gebarentaal
Simultaan met de presentatie over de nieuwe muziekdienst van SE (waarover elders op ZDNet meer), toont het merk twee nieuwe Walkman-telefoons. Echt grensverleggende toestellen zijn het niet, al beschikken ze wel over wat opvallende eigenschappen.

Zo is de W890i net zoals zijn voorganger (de W880i) een ultradunne muziek-gsm, nu met een 3,2 megapixelcamera en gebundeld met een geheugenkaart van 2 GB.

De W380i is een scherper geprijsde telefoon die u moet openklappen om toegang te krijgen tot alle functies. Of toch niet? Aan de buitenkant blijkt inderdaad nog een drietal muziektoetsen aangebracht en een OLED-scherm dat bij inactiviteit niet van de behuizing te onderscheiden is. Pas als er muziek wordt beluisterd, blijkt er opeens een display te zijn.

Aanraakschermen zijn hot in gsm-land, maar met de W380i gaat Sony Ericsson nog een stapje verder. Bij deze telefoon volstaat het gewoon te gebaren om het alarm af te zetten of om een inkomend telefoongesprek te weigeren. Ook uniek is dat de drie muziektoetsen (rewind, play en vooruitspoelen) een voelbare reactie geven als u er met een vinger over strijkt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.