Redactie

Downloadsite Radiohead crasht door kooplustige fans

Radiohead nam een risico door zijn nieuwe album In Rainbows als download tegen voorkeursprijs te slijten. Het waagstuk lijkt zich terug te betalen. De fans stromen zo massaal toe dat de site het tijdelijk heeft begeven.

De Britse popband maakte eerder deze week bekend dat het In Rainbows op twee manieren gaat verspreiden. Als download, waarbij de koper zelf de prijs mag bepalen voor de nummers. Of als verzamelaarsitem, waarbij het album zit verpakt in een speciale discbox die zowel een cd als een lp bevat.

Murray Chalmers, woordvoerder voor de Britse muzikanten, zegt dat de belangstelling voor deze box van rond de 55 euro overweldigend is. Tegen de BBC vertelde hij dat de meeste fans voor de verzamelaarseditie gaan en dat de weinige downloaders uit vrije wil betalen wat ze ook in de winkel zouden moeten neerleggen. “Hoewel het idee is dat je zelf kunt bepalen wat je betaalt, besluiten mensen om de normale winkelprijs neer te leggen en wil maar een enkeling voor een dubbeltje op de eerste rang zitten”, aldus Chalmers.

De tijdelijke crash van de site werd veroorzaakt door de toeloop van Britse fans, waarna de Amerikaanse fans aan de oost- en westkust uren later de servers de baas werden. Volgens het Radiohead-management zijn de problemen inmiddels opgelost.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.