Redactie

Dertienjarige kraakt iPod Touch

Sinds de beruchte update 1.1.1 werken de iPhone en de iPod Touch niet meer met externe software. Een jonge hacker heeft nu het eerste gebruiksvriendelijke programma klaar om dit probleem voor de nieuwe iPod te verhelpen.

Een dertienjarige hacker die zich AriX noemt, claimt dat hij een code heeft ontworpen om programma’s te installeren op een iPod Touch zonder veel technische kennis. Onder de naam iJailBreak is het programma vrij te downloaden, al zijn er nog wel enkele beperkingen.

De software is nog jong en fragiel. Zo werkt iJailBreak voorlopig enkel op iPods die zijn aangesloten op Macs met een Intel-kern. Volgens AriX is er nog steeds een kleine kans dat de iPod alsnog blokkeert door het programma te gebruiken, al is dat eenvoudig op te lossen door de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Door de update 1.1.1 functioneerden zowel de iPhone als de iPod Touch niet meer met gehackte software. iJailBreak is het eerste nieuwe programma dat gebruikers zonder veel technische kennis kunnen gebruiken om hun iPod aan te passen aan hun wensen. “De enige interactie die van de gebruikers wordt verwacht is het herstarten van de iPod”, zegt de hacker in zijn persbericht. De jongeman heeft naar eigen zeggen negen uur aan het programma geschreven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.