Redactie

Belgische DVD- en spelverkoop stijgt

Uit de halfjaarcijfers van de Belgian Video Federation (BVF) blijkt dat DVD’s en games in België nog steeds goed verkopen. Vergeleken met het eerste halfjaar van 2006 werden er het afgelopen half jaar zestien procent meer DVD’s verkocht.

De goede cijfers zijn voor een groot deel te danken aan televisieseries. “Vooral de TV-DVD’s zoals Desperate Housewives en Lost deden de totale verkoop stijgen”, zegt Nikolaas De Belie, PR-verantwoordelijke van BVF.

Voor het eerst zijn ook cijfers voor Blu Ray en HD DVD opgenomen. Daaruit blijkt dat Blu Ray een voorlopige voorsprong neemt op zijn tegenhanger, met achtduizend verkochte schijfjes tegenover tweeduizend voor HD DVD. Volgens De Belie is dit echter nog geen indicatie dat Blu Ray de standaard wordt. “Als je die cijfers naast de DVD-verkoop legt, dan zijn de eerste cijfers te kleinschalig om een overwinnaar aan te duiden.”

Naast de schijfjes blijkt dat Video on Demand en mobile video nog niet veel aanhang hebben. Ook de verkoop van videocassettes kelderde opnieuw met meer dan zeventig procent. Toch werden er het afgelopen jaar nog twee keer zoveel videotapes verkocht als HD DVD en Blu Ray samen.

Naast films en series waren ook de games het afgelopen halfjaar meer in trek, met een stijging van negentien procent in verkochte aantallen. Consolegames waren doorgaans veel populairder dan PC games, dit komt volgens de BVF vooral door de lancering van nieuwe consoles zoals de PS3 en de Wii, samen met een sterke verkoop van games voor mobile consoles zoals de PSP en de Nintendo DS.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.