EISARedactie

EISA Mobile Awards 2022-2023

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023
OPPO Find X5 Pro

Door een indrukwekkend camerasysteem met geavanceerde stabilisatietechnologie, flinke batterijcapaciteit en een hoogwaardige constructie, is de indrukwekkende OPPO Find X5 Pro een smartphone met grensverleggende functies. In de behuizing met glazen voorzijde (afgewerkt in wit of zwart keramiek) bevindt zich een 4nm-octacore Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 gen1-processor en maximaal 512 GB opslagruimte en 12 GB RAM. Tel daarbij op het LTPO 2.0-amoledscherm van 6,7 inch (17 cm) met dynamische 120Hz-verversingssnelheid, de indrukwekkende specificaties en een 50megapixel-hoofdcamera (aangevuld met een 50megapixel-ultragroothoeklens en 13megapixel-telelens met OIS), en onder de streep kom je tot de meest geavanceerde smartphone ter wereld.

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023
HONOR 70

De HONOR 70 gaat de uitdaging aan om consumenten precies te geven wat ze nodig hebben, maar tegen een scherpe prijs. Iets wat steeds zeldzamer wordt in de premium-smartphonemarkt. Daarom mag de HONOR 70 met recht het predicaat Best Buy dragen. Met een camerasysteem van drie lenzen dat brede en ultragroothoekopnamen ondersteunt, vergezeld van een dieptesensor, biedt deze Android-smartphone indrukwekkende fotografische kwaliteit in zijn prijsklasse. Een uitstekend 120Hz-oledscherm van 6,67 inch (17 cm), Qualcomm SM7325-AE Snapdragon-processor en snelladende 4800mAh-batterij zorgen voor een uitstekende ervaring. Het ontwerp toont een moderne, slanke afwerking met zachte rondingen. Al met al een opmerkelijke prestatie van HONOR.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

Deze veelzijdige smartphone van Sony maakt indruk dankzij het moderne, strakke ontwerp en de robuuste glazen afwerking van de zijkanten. Wat er in zit is voor gebruikers nog aantrekkelijker. De Xperia 1 IV is voorzien van het allereerste camerasysteem met continue optische zoom op een smartphone, met glazen lenzen op de telecamera en geavanceerde Dual Pixel PDAF en OIS op de groothoekcamera. In combinatie met de 16 mm ultragroothoekcamera en de TOF 3D-dieptelens zet Sony de nieuwe standaard voor professionele opnamen, zowel voor fotografie als voor 4K video-opnames. Een krachtige Qualcomm Snapdragon-processor en een batterij van 5.000 mAh vervolledigen de specificaties van wat echt de multimediakoning onder smartphones is.

EISA SMARTWATCH 2022-2023
Huawei Watch GT 3 Pro

De Watch GT 3 Pro is de meest gepolijste en geperfectioneerde smartwatch van Huawei tot dusver. Het besturingssysteem is gericht op veeleisende gebruikers en biedt tal van toepassingen en functies. Waaronder een reeks trainingen, plus monitoring van het bloedzuurstofniveau en stresstests. Waterbestendigheid, tot een diepte van maximaal 30 meter, betekent dat de smartwatch nooit af hoeft tijdens activiteiten. Een batterij die maximaal twee weken meegaat en draadloos opladen, maakt dat de GT 3 Pro praktisch als klassiek horloge beschouwd kan worden. Dit wordt benadrukt door een luxueus ontwerp dat bestaat uit een titanium behuizing, keramische achterkant en saffierglas om het heldere, kleurrijke amoleddisplay van Huawei te beschermen.

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5
Dit is een hoofdtelefoon dat je altijd bij je wil hebben. Met de WH-1000XM5 heeft Sony zijn draadloze noise-cancelling vlaggenschip op geslaagde wijze verfijnd. Een chassis met een nieuwe look en laag gewicht pronkt met comfortabele oorkussens die ongewenst lawaai buitenhoudt zonder hard op de oren te drukken. Binnenin zijn er 30-mm drivers die ontworpen werden voor noise-cancelling; ze leveren een verfijnde weergave met opvallend veel detail in het midden en hoog. Op vlak van codecs kun je kiezen voor LDAC, AAC en SBC. Vier microfoons maken heldere telefoongesprekken mogelijk, met een ander viertal die instaat voor het herkennen en verminderen van omgevingsgeluid. Hierdoor is deze hoofdtelefoon effectief in de luidruchtigste omgevingen. In Sony’s smartphone-app vind je een groot aanbod aan functies, waardoor de WH-1000XM5 echt het ultieme werkpaard wordt.

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

De zesde generatie van JBL’s Flip komt met verschillende verbeteringen onder de motorkap, waardoor het een briljante upgrade blijkt voor een van de populairste Bluetooth-speakers ooit. Het design is gelijkend op de Flip 5, maar de bouwkwaliteit is verbeterd, onder meer met rubberen supports. Het bevat twee drivers – een elliptische bas/middendriver en een nieuwe tweeter – plus dubbele passieve radiators die diepe bassen produceren. Het geclaimde vermogen is een flinke 30 W, de oplaadbare batterij van 4.800 mAh biedt tot 12 uur aan muziek. De Bluetooth-specificatie is geüpgraded naar v5.1 en de bescherming tegen water en stof beantwoordt aan de IP67-standaard. Voeg er volledige controle van de Flip 6-geluidsparameters via JBL’s toegewijde app toe, en wat kun je nog meer vragen van een betaalbare, draagbare Bluetooth-speaker?

EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023
OPPO Enco X2

De sleutel om de beste geluidsbeleving uit OPPO’s draadloze Enco X2 te halen, is de samenwerking met audiospecialist Dynaudio. Daarbij is ook de mogelijkheid om Dolby binaural stereogeluid op te nemen een onmisbare functie. Ook is de Enco X2 beter dan zijn voorganger omdat deze is voorzien van een nieuwe tweeweg-coaxiale driveropstelling en een ultralichte, ultradunne dynamische basdriver met een quad-magnet planar unit die hoge frequenties verwerkt tot 40 kHz. Samen met deze hardware-innovaties is er sprake van geavanceerde verwerking (inclusief actieve ruisonderdrukking) en een hoogwaardige DAC die 96 kHz samplefrequenties ondersteunt. De oortjes van OPPO hebben speciale antibacteriële tips en zijn stof- en waterbestendig. Dit is een draadloze in-ear van topniveau die talloze functies combineert met een extreem goede geluidsweergave.

EISA TABLET INNOVATION 2022-2023
TCL NXTPAPER 10s

Op het eerste gezicht lijkt de NXTPAPER 10s van TCL een onopvallende Android-tablet. Maar start hem op en je zult de compleet andere beeldkwaliteit opmerken, dankzij het ‘papierachtige’ scherm. Hiervoor heeft TCL een lcd-scherm gemaakt met 10 lagen met verstrooiingseffect die helpen de ogen te beschermen tijdens langdurig gebruik en schittering van het scherm voorkomen, zonder dat kleur verloren gaat. Ideaal tijdens het gebruik van de meegeleverde pen voor tekenen en schrijven. Een grote accu van 8000 mAh en een gewicht van 490 gram zorgt ervoor dat je de tablet langdurig kunt gebruiken. Het gewicht is indrukwekkend laag voor een apparaat met een scherm van 10,1 inch (26 cm). Tenslotte zorgt de toegankelijke prijs van de NXTPAPER 10s dat TCL erin geslaagd is om de ideale tablet voor alle generaties te produceren.

***Combined with HT Video EG***
EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023
Philips GoPix 1

Wanneer je de elegante GoPix 1 van Philips voor het eerst ziet, realiseer je je misschien niet eens dat het een projector is, maar in zijn ultradunne en draagbare 1,8 cm diepe behuizing bevinden zich op DLP-gebaseerde lenzen en een led-lichtbron die beelden tot een afstand van 190 cm kan weergeven. De mobiele beamer verbindt met smartphones, tablets en laptops, ongeacht het besturingssysteem en zorgt door de ingebouwde batterij voor zo’n twee uur videoweergave, vergezeld door helder geluid uit een intern luidsprekersysteem. Beeldscherpstelling kan door een focuswiel en automatische keystone-correctie, terwijl een meegeleverd statief kijken in elke omgeving aanmoedigt. Gebundeld met een afstandsbediening, mini-HDMI- en usb-c-kabel, is de GoPix 1 een uitstekende projector voor groot beeld onderweg.

***Combined with Hi-Fi EG***
EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon

Er is veel concurrentie in het mobiele DAC-segment, maar de xDSD Gryphon weet op te vallen dankzij zijn inzichtrijke sound, uitgebreide functies en veel connectiviteit. Het is een opvolger van de EISA Award-winnende xDSD DAC, nu uitgerust met een nieuw OLED-scherm zodat je op de hoogte bent van ingangselectie, bitrates en meer. Ook de bediening is vernieuwd en intuïtiever geworden. Binnenin zorgt de Qualcomm QCC5100 Bluetooth-chip voor ondersteuning van nagenoeg elke audiofiele codec die er bestaat, terwijl hi-resliefhebbers hun muziek kunnen afspelen via de USB of S/PDIF-ingangen. Doe er een indrukwekkend batterijleven, een knappe behuizing en ondersteuning voor ongebalanceerde en gebalanceerde hoofdtelefoons, en de xDSD Gryphon is een klasseleider.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.