RedactieSpecials en acties

Samsung brengt de bioscoop-actie naar je woonkamer (ADV)

Dune, No Time To Die, Eternals, in de bioscoop zijn het nu hoogdagen voor de filmliefhebber die meer dan een jaar op zijn honger heeft gezeten. Samsung helpt je om in de woonkamer ook diezelfde fantastische filmervaring te creëren. Met ongeëvenaard beeld en kamervullend surround-geluid.

Neo QLED

Bovenaan de lijst van al je eisen staat beeldkwaliteit. Met een Neo QLED-TV bedient Samsung je op je wenken. Deze modellen zijn uitgerust met de Quantum Matrix Technologie, een achtergrondverlichting die opgebouwd is uit piepkleine miniLEDs die 40x kleiner zijn dan een traditionele LED. De talloze miniLEDs zorgen niet alleen voor een enorme helderheid, ze maken het ook mogelijk de achtergrondverlichting onder te verdelen in heel veel zones. Zo kan de local dimming voor uitstekend contrast zorgen. Op die manier krijg je werkelijk het beste van de twee werelden: subliem contrast en intense helderheid.

Quantum HDR

Contrast en helderheid in overvloed, dat klinkt als een perfect recept voor HDR. Zeker gecombineerde met het enorme kleurbereik van de quantum dot-technologie. Quantum HDR kan, afhankelijk van het model, tot 4.000 nits helderheid leveren. Zelfs bij klaarlichte dag, ervaar je daarmee de fantastische impact van HDR-beelden, met de meest intense lichtaccenten maar ook de subtielste schaduw- of kleurnuances. Alle Samsung Neo QLED-modellen ondersteunen bovendien HDR10+. Deze standaard optimaliseert het beeld van scène tot scène voor het allerbeste resultaat.

Zo groot als een bioscoop!

Als je aan de bioscoop denkt, dan denk je onmiddellijk aan het grote scherm. Zo groot kan Samsung je uiteraard geen TV bieden. Maar je woonkamer is een pak kleiner dan de cinemazaal, en dus volstaat een meer bescheiden maat om dezelfde overweldigende ervaring te creëren. Voor de absolute cinemabeleving moet het beeld 40° van je blikveld vullen. Zo duik je echt zonder afleiding in het beeld én in het verhaal. Hoe werkt dat in je woonkamer? Heel eenvoudig, deel de kijkafstand (in cm) door 1,2. Het resultaat is de schermdiagonaal in cm, deel het nog eens door 2,54 voor het resultaat in inch. Een voorbeeld: zit je op 2,6 m van de TV dan zorgt een 85”-model voor die echte cinema-ervaring. En ja, die maat kan Samsung je wel leveren! Mocht je toch iets kleiner willen, de Neo QLED-modellen zijn ook verkrijgbaar in 75, 65 en 55 inch.

8K: Beeld zo gedetailleerd dat het echt lijkt

Als je dan toch zo een groot scherm overweegt, kan je zeker voor een 8K-model kiezen. Dat biedt nog eens vier keer meer detail dan een 4K-scherm. Pixels zijn zo klein dat ze quasi onzichtbaar zijn. De fijnste details worden perfect in beeld gebracht en het resultaat doet je soms denken dat je door een venster kijkt.

Smart Hub: One Stop Shop voor al je entertainment

Naast heel wat filmtoppers zijn er ook tal van nieuwe TV-reeksen op komst, of al beschikbaar. Denk maar aan Foundation, Squid Game, Wheel of Time, Succession, Lupin, en nog veel meer. En kijk, ook daarvoor is je Samsung Neo QLED TV perfect uitgerust. In de Smart Hub vind je apps voor alle streamingdiensten: Apple TV, Netflix, Disney+, Prime Video, YouTube en meer. Ze zijn maar een klik ver. Uiteraard in top HDR-kwaliteit als de reeks zo beschikbaar is. Aan kijkplezier zal het je dus niet snel ontbreken. Een filmpje van je smartphone bekijken, dat kan in een handomdraai dankzij AirPlay 2 of Tap View. Of wil je een oog houden op de voetbalwedstrijd terwijl je toch nog een YouTube-filmpje bekijkt? Geen probleem dankzij Multi View.

Het geluid volgt de actie!

Dankzij Object Tracking Sound wordt je filmbeleving nog knapper. De extra ingebouwde speakers zorgen er voor dat het geluid de voorwerpen en actie op het scherm lijken te volgen. Stemmen komen van de acteur, wagens razen door het beeld.

En wie het geluid nog een upgrade wil geven, kiest voor een van de Samsung Cinematic Soundbars. Die hoort immers perfect bij een Neo QLED-TV, en dan hebben we het niet enkel over het stijlvolle design. Een klassieke soundbar schakelt de luidsprekers van de TV uit. Maar dankzij Q Symphony werken de Samsung Cinematic Soundbar en de luidsprekers in de TV tegelijk! De dialoog komt recht uit het scherm, wat het realisme ten goede komt, terwijl de Soundbar voor een krachtige surround-ervaring zorgt.

Filmgeluid waar je midden in zit

Samsung Cinematic Soundbars zijn een fantastisch keuze voor filmplezier. Ze ondersteunen Dolby Atmos, het geluidsformaat dat ook hoogte-informatie bevat en elk geluid ergens perfect in de ruimte plaatst. Dankzij de ingebouwde naar boven gerichte luidsprekers kaatsen ze geluid via het plafond naar je toe, zodat het echt van boven lijkt te komen. De krachtige, draadloze subwoofer zet de soundtrack nog extra in de verf.

En op maat voor jouw kamer

Niet alleen de luidsprekeropstelling heeft een grote impact op de audioprestaties. Ook de akoestiek in de kamer is een belangrijk onderdeel waar een goede audio-oplossing rekening mee moet houden. Daarom zijn de Cinematic Soundbars uitgerust met SpaceFit Sound. Je Samsung NEO QLED-TV analyseert de akoestiek in de kamer en geeft die resultaten door aan je Cinematic Soundbar. Het resultaat: audio die perfect afgesteld is op jouw kamer. Zo geniet je gegarandeerd van het beste resultaat, ongeacht waar en hoe je de Soundbar opstelt.

Fantastisch geluid, niet enkel voor film

Je kijkt natuurlijk niet enkel naar film op je TV. En die machtige surroundklank wil je niet als je naar het nieuws kijkt. Geen zorgen, ook daar heeft Samsung aan gedacht. Adaptive Sound analyseert het audiosignaal en optimaliseert het voor het type content waar je naar kijkt. Zo is er een duidelijk onderscheid tussen nieuws, sport, film of dialoog. De Soundbar zorgt er zelfs voor dat dialogen goed verstaanbaar zijn als het volume wat lager staat. Erg handig als je ’s avonds nog wat TV wilt kijken zonder de kinderen wakker te maken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.