EISA

WInnaars EISA Awards 2018 – HT Video

Download nu onze gratis EISA Special. In deze special vind je een overzicht van alle winnaars op het gebied van audio, video, hifi en mobile.
 

De EISA Awards zullen bij menig liefhebber van audio, video en elektronica op zijn minst een belletje doen rinkelen. Voorheen stond die afkorting voor European Imaging and Sound Association, maar in 2018 is het aantal deelnemers stevig uitgebreid met leden van buiten Europa. Inmiddels praten we daarom over ruim 50 magazines uit 25 landen (waaronder wijzelf in de vorm van FWD Magazine), waarbij de bijna 20 Europese deelnemers aangevuld zijn met leden uit Canada, de Verenigde Staten, Australië, Japan, India en Hong Kong/China en de ‘E’ van de nieuwe mondiale club voortaan voor ‘Expert’ staat. Samen kiezen ze de allerbeste producten in de categorieën Audio, Video, Home Theater, Photography, In-Car Electronics en Mobile Devices.

EISA BEST BUY LCD TV 2018-2019
TCL 55DC760

Deze 55 inch midrange UHD-televisie van TCL heeft voor iedereen iets te bieden. Naast het nieuwe Android 8.0 smart tv systeem, is het toestel voorzien van HDR-ondersteuning en krijgt het geluid een flinke boost van de geïntegreerde tweeweg JBL soundbar. Sport, film en games profiteren allemaal van het uitgebreide kleurbereik en de ruime kijkhoek. Ook wie niet recht voor de televisie zit, geniet van knappe beelden. In de menu’s vind je ruime mogelijkheden om het beeld naar smaak aan te passen. De geïntegreerde Chromecast-functie en Google Assistant van Android tv zorgen voor een eenvoudig gebruik en snelle toegang tot online content. De 55DC760 biedt uitstekende waarde voor zijn geld, des te meer wanneer je de alle features, het elegant ontwerp en de ruime selectie aansluitingen in aanmerking neemt.
 

EISA HOME THEATRE TV 2018-2019
Philips 65OLED903

Filmfanaten op zoek naar een fantastische thuisbioscoop ervaring eisen indrukwekkend, meeslepend beeld én geluid. En die combinatie biedt het 65 inch OLED vlaggenschip van Philips volop. Dankzij een exclusieve samenwerking met HiFi-specialist Bowers & Wilkins is het toestel uitgerust met een op maat gemaakte soundbar, voorzien van aparte midbass en treble drivers in geïsoleerde chassiskamers die een rijk en gedetailleerd geluidsveld creëen. Philips’ eigen, krachtige P5 beeldprocessor met de nieuwe ‘Perfect Natural Reality’ beeldbewerking en uitgebreide kalibratiemogelijkheden garandeert heerlijk UHD HDR (en upscaled SDR) beeld met een diep zwartniveau, fijn schaduwdetail, uitzonderlijk contrast en een breed kleurbereik. Kortom, de 65OLED903 biedt topprestaties, vergezeld van de unieke Ambilight sfeer, zodat je het allerbeste haalt uit je Ultra HD Blu-ray en streaming bronnen.
 

EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019
LG OLED65E8

Met de 65 inch E8 zet LG een superieure en bijzonder veelzijdige Ultra HD HDR tv in de markt, waarbij schitterende beelden slechts een deel van het verhaal zijn. Zo is er de slimme interactie en video-op-aanvraag via de uitstekende  WebOS-interface die verrijkt is met LG’s ThinQ A.I. De televisie speelt Dolby Atmos soundtracks voor dat extra beetje onderdompeling is het geluid. Het picture-on-glass ontwerp past dan weer perfect in elke huiskamer. De combinatie van het nieuwe, helderdere OLED paneel en de Alpha 9 beeldverwerkingschip zorgen voor prachtige beeldprestaties met rijk contrast en diepe, intense kleuren. De OLED65E8 ondersteunt Dolby Vision HDR beelden zowel van schijf als streamingdiensten. HDR10 materiaal krijgt een extra zetje dankzij LG’s indrukwekkende beeldverwerking. Dit is een waardige winnaar in de Premium OLED TV categorie.
 

EISA PREMIUM LCD TV 2018-2019
Samsung 65Q9FN

Het topmodel uit Samsungs QLED reeks valt op door zijn oogstrelend design en discrete installatie-opties. Het 65 inch Ultra HD scherm gebruikt slechts één slanke, bijna onzichtbare kabel die hem verbindt met de One Connect box die alle aansluitingen en elektronica bevat. Wanneer je geen tv kijkt, toont het scherm dankzij Samsungs Ambient Mode kunstwerken, nuttige informatie, of je eigen foto’s, terwijl het energieverbruik minimaal blijft. En dankzij ‘Smart Things’ technologie maakt de tv ook deel uit van een smart home ecosysteem. Nog indrukwekkender is de beeldkwaliteit. De 65Q9FN is uitgerust met een Full Array achtergrondverlichting met local dimming die de Samsung Q-engine beeldverwerking gebruikt om adembenemende beelden op het scherm te zetten. SDR en HDR content, inclusief HDR10, HDR10+ en HLG betoveren je met een superbreed kleurbereik, zeer hoge helderheid en diepe zwartwaardes.
 

EISA BEST BUY OLED TV 2018-2019
Philips 55OLED803

Philips combineert het meest recente 2018 OLED paneel met zijn vernieuwde P5 beeldverwerkingschip voor verbluffende resultaten op dit 55 inch model, en dat aan een verleidelijke prijs. Deze Ultra HD OLED tv zet beelden met standaard dynamisch bereik om naar bijna HDR-kwaliteit met behulp van Philips’ nieuwste beeldtechnologie, ‘Perfect Natural Reality’. Ook voor echte HDR-beelden is deze televisie een uitstekende keuze, dankzij rijke, natuurlijke kleuren, perfecte zwartweergave, uitstekende bewegingsscherpte en ondersteuning voor de nieuwste HDR10+-standaard. Philips’ unieke Ambilight technologie geeft een extra zetje aan de visuele prestaties, en het krachtige 50 Watt geluidssysteem en Android TV met Google Assistant ronden deze prachtige en veelzijdige tv af.
 

EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019
LG 65SK9500

Artificiële intelligentie transformeert smart functies op televisies, en de SK9500 van LG is baanbrekend op dit vlak. Als topmodel van LG’s Super UHD-lijn in 2018 levert het een fijn Ultra HD-beeld (met Dolby Vision-ondersteuning) dankzij IPS Nano-Cell-technologie met Full Array LED Dimming Pro, met een krachtige AI dat de naam ‘AI ThinQ’ draagt die samenwerkt met Google Assistant. Dit systeem werkt met bestaande Google Assistant and Amazon Alexa-toestellen, zodat je kanalen, ingangen en andere aanpassingen kunt veranderen met stembevelen. Het nieuwste webOS-platform en Magic Remote maakt het navigeren door de enorme hoeveelheid streaming apps een waar plezier. Dit is een AI-tv met uitstekende aansluitingen en intuitieve functies die rekening houden met de noden van de individuele gebruiker.
 

EISA MONITOR INNOVATION 2018-2019
Sharp Aquos LV-70X500E

8K is niet de toekomst – het is al in het heden gearriveerd. Gewapend met een native 7.680 x 4.320 pixel display (16 maal de resolutie van Full HD), levert dit 70 inch LCD-monitor van panelfabrikant Sharp een detailniveau dat je moet gezien hebben. Van zijn acht HDMI-ingangen worden vier in parallel gebruikt om een 8K-videosignaal te verwerken, en er zijn twee USB-poorten die 8K-foto’s ondersteunen. Maar je moet niet wachten op 8K-content. De LV-70X500E bezit krachtige 8K-upscalingtechnologie en Full Array local dimming voor een contrastrijke en haarscherpe reproductie van je UHD HDR-filmcollectie. Dit is een verbluffend mooie propositie van Sharp die het begin van een nieuw tijdperk aankondigt.
 

EISA BEST BUY PROJECTOR 2018-2019

BenQ W1700
BenQ HT2550 (in the USA)

De W1700 van BenQ brengt UHD HDR-kwaliteit naar het grote projectiescherm bij je thuis, en dit aan een prijs waarvoor je voorheen enkel Full HD kreeg. BenQ’s optisch systeem past een DLP Digital Micromirror Device toe, waardoor de pixels van een Full HD array verplaatst worden naar vier posities per frame. Dit levert een UHD-ervaring met knapperige, heldere en levendige beelden. Kleurweergave is uit de doos indrukwekkend goed en je kunt rekenen op 3D-playback voor een hoog niveau van cinematische onderdompeling. De compacte behuizing maakt de W1700 eenvoudig om te installeren, samen met de menu’s die propvol tools en instellingen zijn. De W1700’s combinatie van lagere prijs en hoge kwaliteit zijn gewoonweg onweerstaanbaar.
 

EISA PREMIUM PROJECTOR 2018-2019
Sony VPL-VW760ES

Sony breidt zijn home theatre projectie-aanbod uit met dit laservlaggenschip met native 4K HDR, wat een uitstekende filmervaring oplevert. Door SXRD-panelen te gebruiken die afkomstig zijn van de digitale cinema-afdeling van het bedrijf, slaagt de VPL-VW760ES er in om verfijnde en superscherpe beelden op het grote scherm te toveren. Dit wordt gecombineerd met een HDR10- en HLG-weergave die profiteert van de uitstekende lichtcontrole en de helderheid van 2.000 lumen. Het geheel wordt vervolledigd met een brede kleurenweergave afkomstig van de laser, Reality Creation-upscaling van Full HD-bronnen en een meeslepende 3D-playback, waardoor deze projector een plek verdient in de beste thuisbioscopen. Ten slotte garandeert de gebogen chassis, een 2,06x zoom en brede throwratio een pijnloze installatie. Dit is simpelweg een referentie in het segment.
 

 
COMBINED AWARD WITH HT AUDIO GROUP

EISA PREMIUM UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019
Panasonic
DP-UB9000 series

Panasonic voegt met de DP-UB9000 een nieuw hoofdstuk toe aan zijn roemrijke Blu-ray-geschiedenis. Het is een magnifiek afgewerkte high-end apparaat dat compatibel is met Ultra HD Blu-ray (incluis Dolby Vision en HDR10+), DVD, CD en hi-resaudio – zelfs DSD-playback. Custom beeldverwerking, high-end onderdelen en geavanceerde instelmogelijkheden betekenen dat echt elk restje microdetail in films en muziek wordt gepresenteerd. Panasonics instelbare HDR Optimiser-tool verbetert de weergave van UHD HDR10-content, terwijl een 768 kHZ / 32-bit DAC een premium audioervaring serveert. En dan is er nog het weelderige design en afwerking van de DP-UB9000. Een onderkant en een bovenpaneel uit twee lagen, een aluminium chassis en een nieuwe rigide drive-mechanisme garandeert dat deze meester van Blu-ray klaar is voor actie.
 

COMBINED AWARD WITH HT AUDIO GROUP

EISA BEST BUY UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019
Sony UBP-X700

Als lid van Sony’s tweede generatie Ultra HD Blu-ray-spelers levert de UBP-X700 alles wat je nodig hebt om de nieuwe UHD HDR-wereld te betreden – zonder het verleden achter je te laten. Aangezien het ook DVD, BD en zelfs SACD-audioschijven aankan. Indien nodig kan de tweede HDMI-uitgang enkel audio uitsturen, terwijl de hoofduitgang het videosignaal (incluis HDR10 en Dolby Vision) direct naar een tv kan sturen. Een groot pluspunt zijn de draadloze netwerkmogelijkheden, waarmee je kunt genieten van online video en audiodiensten zoals Netflix en YouTube, en hi-res DLNA-playback. Elke 4K-tv zou een Ultra HD Blu-ray-speler als hoogwaardige videobron moeten hebben, en de scherpe prijs van de UBP-X700 maakt dit een zeer capabele kandidaat voor deze rol.
 

 
EISA PHOTO VIDEO CAMERA 2018-2019 
Panasonic LUMIX DC-GH5S 

Deze camera is ontworpen voor veeleisende videomakers. De 10,2 megapixel Four Thirds-sensor biedt dubbele ISO-gevoeligheden, voor de beste beeldkwaliteit bij weinig licht. De camera biedt de keuze uit veel verschillende opnameformaten, waaronder 4K/30p 4: 2: 2 10-bit rechtstreeks naar de SD-kaart zonder tijdsbeperking, evenals hoge opnamesnelheden (tot 240 fps in Full HD) voor vloeiende slow motionbeelden. De GH5S biedt ook V-Log en een HDR-modus voor een groot dynamisch bereik en een betere toonweergave. Andere handige opties zijn een weergave van een zebrapatroon, tijdcode-in/out functies, evenals een waveform en Vector Scope-monitor.
 

  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.