EISA

Winnaars EISA Awards 2017 – Mobiel

Dit zijn de winnaars van de EISA Awards 2017 in de categorie Mobiel.

ISA BEST SMARTPHONE 2017-2018
Samsung Galaxy S8/S8+
 

Deze bijzonder luxe flagship-telefoon is gemaakt van een opvallende combinatie van metaal en glas. Doordat het lijkt alsof de Infinity Display geen rand heeft, is het scherm zo groot mogelijk, terwijl de afmetingen van het product comfortabel blijven. De telefoon is verkrijgbaar in twee afmetingen en het scherm is geschikt voor HDR, met een beeldverhouding van 18.5:9. Een geavanceerde Exynos 8895-chipset behoort ook tot de specificaties. Net als zijn voorganger heeft de Samsung Galaxy S8 duo een uitstekende camera (12 MP), automatische HDR, autofocus met fasedetectie, OIS en een lens met een diafragma van f/1.7. De nieuwe irisscanner zorgt voor extra veiligheid en er is een geheel nieuwe voice-assistant, Bixby. Het is een formidabele alleskunner. 

EISA CONSUMER SMARTPHONE 2017-2018
Honor 8 Pro

Zelfs in de flagship-telefoons van de nieuwste generatie zijn octa-core chipsets met 6 GB RAM en 64 GB opslagruimte een uitzondering. Toch is dat precies wat de Honor 8 Pro te bieden heeft, plus nog veel meer. Dit pareltje is voorzien van een grote QHD-display (5,7 inch) en een Kirin 960-chipset, waarmee zelfs de zwaarste taken een fluitje van een cent zijn. Daarnaast kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van de virtual reality: de slimme verpakking verandert in een kartonnen bril, zodat je alles uit het beeldscherm (515 ppi) haalt. Op de batterij van 4000 mAh kun je altijd rekenen en dankzij de EMUI 5.1 launcher van Huawei is Android 7.0 nog gebruiksvriendelijker. Dit is een bijzonder capabele smartphone.

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2017-2018
NOA Element H10le

De eerste smartphone ter wereld op basis van Mediatek Helio X27 is voorzien van 4GB RAM en 64 GB opslagruimte, zodat alle tien de cores van de chipset efficiënt worden gebruikt. De NOA H10le is voorzien van een dubbele camera (13 MP) aan de achterkant voor foto’s van hoge kwaliteit, plus nog een camera van 13 MP aan de voorkant voor selfies. Het FullHD AMOLED-scherm (5,5 inch) biedt een uitstekende beeldkwaliteit met schitterende kleuren, en dankzij de batterij van 3800 mAh houdt het apparaat het langer vol dan veel andere. De strakke metalen afwerking van de uit één stuk bestaande constructie – slechts 7,1 mm dik! – zorgt voor een stijlvol accent, waardoor deze aantrekkelijke telefoon de beste prijs-prestatieverhouding op de markt biedt. 

EISA MOBILE HEADPHONES 2017-2018
JBL Everest Elite 750NC

Zeg je kabels vaarwel en ervaar het gemak van een draadloze Bluetooth-verbinding met deze bijzondere hoofdtelefoon, die dankzij krachtige adaptieve geluidsonderdrukking ongewenst lawaai op afstand houdt. Doordat je zelf kunt regelen hoeveel omgevingsgeluid je wilt horen, raak je het contact met de buitenwereld niet kwijt. De JBL Everest Elite 750NC heeft een speeltijd van 20 uur en is gemakkelijk te updaten met een mobiele app, waarmee veel van zijn functionaliteit is aan te sturen. Er is zelfs een SDK beschikbaar 
voor programmeurs die slimme nieuwe toepassingen willen ontwikkelen voor dit intrigerende nieuwe ontwerp. 

EISA MOBILE LOUDSPEAKER 2017-2018
JBL Boombox

Deze luidspreker doet zijn naam eer aan: met zijn batterij van 20.000 mAh heeft hij genoeg vermogen om elk feest ruim 20 uur achter elkaar gaande te houden. Dankzij IPX7-certificering voor waterbestendigheid is de Boombox geschikt voor elk weer en hij heeft dan ook modi voor binnen en buiten, voor optimaal geluid ongeacht je locatie. Voor wie meer vermogen nodig heeft kunnen er een of meer van ruim 100 verschillende JBL Connect+-compatibele luidsprekers worden toegevoegd. Deze kunnen vervolgens via Bluetooth met één druk op de knop worden gesynchroniseerd, zodat je overal geluid hebt. Met de dubbele USB-uitgangen kun je je mobiele apparaten opladen, zodat je ook bij een lekker lang feest in de tuin, op het strand of aan het zwembad bereikbaar blijft. 

EISA WIRELESS IN-EAR HEADPHONES 2017-2018
Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless

Doordat de batterij en Bluetooth-ontvanger in de nekband zijn ingebouwd heeft deze geweldige draadloze in-ear hoofdtelefoon een optimaal ontwerp: comfortabel voor thuis, stabiel onderweg, en stevig genoeg voor tijdens het sporten. Zoals was te verwachten van deze gerenommeerde Duitse producent is de hoofdtelefoon prachtig afgewerkt, met nappaleer met rood stiksel op de nekband. Dankzij de extreem gevoelige microfoon en NFC- en Bluetooth 4.1 aptX-compatibiliteit zijn telefoongesprekken met de Momentum altijd helder. Ook voor muziek is hij perfect: de rijke harmonischen en krachtige maar nauwkeurige bastonen zorgen voor een onvergelijkbare luisterervaring. De ideale reisgenoot voor iedereen die onderweg graag van muziek geniet.

EISA WEARABLE DEVICE 2017-2018
Huawei Watch 2

Of je nu op zoek bent naar een stijlvol uurwerk of een praktisch sportmaatje, de Huawei Watch 2 biedt precies wat je nodig hebt. Deze smart watch is verkrijgbaar in een klassieke en een sportieve uitvoering en functioneert dankzij geïntegreerde 4G-connectiviteit geheel onafhankelijk. Door de keramische rand en aanpasbare wijzerplaat is hij geschikt voor elke gelegenheid. De Watch 2 is voorzien van GPS en een hartslagmeter en daardoor ideaal voor je dagelijkse training. Dankzij slimme apps en Google Assistant is hij zeer praktisch in het gebruik. Met zijn kristalheldere ronde AMOLED-scherm (1,2 inch), waterbestendigheid en een batterij die twee dagen meegaat is hij de ideale reisgenoot, waar je ook naartoe gaat.

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2017-2018
FiiO X5 3rd gen

Alle mobiele apparaten kunnen muziek afspelen, maar deze doet het op ongekend hoog niveau. Het is een Android-apparaat met twee DAC’s van AKM, aangedreven door een quad-core processor en voorzien van een touchscreen van 3,97 inch. Het interne geheugen van 32 GB kan worden uitgebreid met twee microSD-kaarten, elk van maar liefst 512 GB. De FiiO X5 kan alle populaire bestandsindelingen voor muziek afspelen, waaronder hi-res DSD en FLAC, en kan ook worden gebruikt om muziek te streamen. Hij is standaard voorzien van Bluetooth en wifi en kan ook met een smartphone of laptop worden verbonden, waarna hij functioneert dan als USB-DAC van formaat. Dit kleine apparaatje combineert kracht, oog voor detail en dynamiek voor muzikale magie.

SAMEN MET EXPERTGROEP FOTOGRAFIEEISA SMARTPHONE CAMERA 2017-2018
Huawei P10

Het nieuwste flagshipmodel van Huawei is in vrijwel alle opzichten een verbetering. Dat begint al met het ontwerp, dat is voorzien van een diamantgeslepen chassis en opvallende nieuwe kleuren, een nog snellere en beter beveiligde Kirin 960 octa-core chipset, en – als paradepaardje – camera’s van Leica. De dubbele camera aan de achterkant van de Huawei P10 is nu voorzien van een monochrome sensor met 20 miljoen pixels en een kleurensensor met 12 miljoen pixels, wat een geheel nieuwe portretmodus mogelijk maakt voor prachtige portretfoto’s. Aan de voorkant bevindt zich een selfiecamera met 8 miljoen pixels (F1.9), die eveneens geschikt is voor de portretmodus en is voorzien van slimme Leica-technologie die kan herkennen of er meer mensen in het beeld staan en dan automatisch een breder shot instelt. Voor een nog professionelere foto-ervaring adviseert EISA de Huawei P10 Plus.

Meer awards?

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van HT-audio.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van HT-beeld.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van hifi.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.