Redactie

Test: Teufel Definion 3S

Sinds het verschijnen van de gigantische Definion 5-vloerstaander volgen we deze lijn van betere speakers van Teufel nauw op. De nieuwste toevoeging, de Definion 3s, brengt onder andere de eigen SCA-driver naar een meer compacte en huiskamervriendelijke vorm.

Met een prijs van net geen duizend euro per paar is dit de meest toegankelijke Definion-speaker die Teufel ooit uitgebracht. Dat is een interessant prijspunt, zowel voor wie naar muziek in stereo wil luisteren als mensen die een multikanaalopstelling gaan bouwen. Goed kijken als je dat laatste overweegt, want Teufel heeft verschillende 5.1-pakketten op basis van Definion-speakers in de aanbieding.

,

De Definion 3s brengt veel van de kenmerkende kwaliteiten van de Definion-familie naar een compacte vorm. Of liever: relatief compacte vorm. Vergeleken met een LS50 van KEF zijn dit nog vrij grote speakers. Maar je krijgt er wel wat voor terug, zoals een mooie laagweergave.

Toegegeven, in een grote kamer zou je misschien moeten grijpen naar een subwoofer. Maar dat advies geldt voor veel boekenplankspeakers en bij de Definion 3s bereikt je dat punt naar mijn gevoel minder gauw.

Waar de Definion 3s vooral in uitblinkt is het heel gelijkmatig uitstralen van een neutrale, gedetailleerde en heel evenwichtige klank. Er is een sweet spot uiteraard, maar bij deze Teufels kan je ook off-center veel van die mooie klank meepikken. Dat is leuk in een woonkamer waar mee dan één paar oren muziek beluisteren.

We hebben ze niet getest in een multikanaalsopstelling, maar met die kwaliteiten lijken ze goede kandidaten om in te zetten bij een 5.1- of 7.1-opstelling. Zeker zijn geld waard.

De uitgebreide test van de Definion 3S kan je bij de collega's van HiFi.nl lezen door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.