Redactie

Test: Sony UHP-H1

Design en aansluitingen

Zodra je de Sony uit de doos haalt, voel je het al: dit is geen gewone speler. Hij is met zijn 2,8 kg behoorlijk wat steviger dan de meeste andere spelers die regelmatig met de 1 kg grens flirten. De vormgeving oogt eenvoudig: rechte lijnen, en scherpe hoeken, maar wie goed oplet merkt dat het design perfect aansluit bij de 2016 Sony tv’s. De speler is afgewerkt in een matzwarte, ruwe textuur, gecombineerd met een glossy zwarte front. Aan de voorzijde zit een eenvoudig display, de eject- en power-toetsen, en de USB-aansluiting.

Aan de achterzijde vinden we twee HDMI-aansluitingen, eentje voor de video en audio, de tweede enkel voor audio. Wie dat wil kan dus audio apart via HDMI aansluiten op zijn AV-receiver. Dat is handig voor AV-receivers met oudere HDMI-ingangen, maar kan voor de audiofiel ook interessant zijn als je audio en video gescheiden wil houden. Een digitaal optische en coaxiale uitgang, en een stereo cinch uitgang maken de lijst audio-aansluitingen volledig. Bedraad en draadloos netwerk zijn uiteraard ook beschikbaar, en de speler beschikt ook over een Bluetooth-verbinding.

Aan de slag

De setup-menu’s zijn goed georganiseerd en dat is broodnodig, want de Sony bulkt uit van de mogelijkheden. Neem de handleiding erbij om je toestel optimaal aan te sluiten. Uiteraard heeft de Sony voor heel wat instellingen een ‘auto’ selectie die in de meeste gevallen zelf de juiste beslissingen maakt, maar als je opstelling wat uitzonderlijk is, neem er dan de tijd voor. Ook wie Bluetooth-bronnen wil aansluiten, moet even in de menu’s nagaan hoe hij het beste compromis tussen kwaliteit en doorvoersnelheid selecteert. 

,

Lees de volledige review op hifi.nl >>

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.