Redactie

Test: Meze 99 Classic

Het was onvermijdelijk dat een hip uitziende hoofdtelefoon zoals deze vrij snel beschikbaar zou zijn in de Benelux. Maar ook tijdens onze test bleek dat je ze rechtstreeks bij Meze kan bestellen en laten opsturen.

Ten slotte zagen we op de website ook de adembenemende afwerking met de walnoten earcups en een elegante hoofdband. Kortom, we besloten ze toch onder de loep te nemen. 

 

,

Toen het pakket uit Roemenie¨ bij ons arriveerde, waren ons verwachtingen niet al te hooggespannen. En dat is natuurlijk onterecht. De 99 Classic komt in een zeer professionele verpakking die zo in een high-end winkel kan, en binnenin vind je een harde case gevuld met drie soorten kabels, een jackadapter en een adapter voor op het vliegtuig.

En de hoofdtelefoon zelf? Die is in het echt even mooi als op de foto. We hebben heel de constructie goed bestudeerd en er was geen enkel foutje te bespeuren. De houten earcups bijvoorbeeld, zijn feilloos geschuurd en glad gemaakt.

De 99 Classic is een vrij lichte hoofdtelefoon van 260 gram, met vrij dikke oorkussens uit leder. De hoofdband gebruikt twee metalen beugels die heel licht zijn, maar wel wat druk op de oren veroorzaken.

De geluidisolatie is daardoor goed, de oorbroei neem je er bij. Het kan niet ontkend worden dat de 99 Meze vrij hard op je oren duwt. Er is wel een oplossing: je moet het aandurven de beugel wat te plooien. 

,

De 99 Classic scoort dus goed op vlak van looks, wat de angst vergroot dat ze maar matig klinken. Dat valt gelukkig heel goed mee.

Het zwakste punt is de laagweergave, waar toch wat controle mist en er soms een streepje vervorming lijkt te zitten. Met tracks waar net in het laag meer energie zit, durft het daardoor soms ontsporen.

Dit klinkt negatief allemaal, maar tegelijkertijd is de 99 Classic wel een heel leuke hoofdtelefoon die zich probleemloos vanaf een telefoon laat aansturen. Qua presentatie en definitie doet hij het goed, beter dan heel wat prijsgenoten. 

Dat de 99 Classic een diepere, bredere soundstage presenteert dan veel gesloten concurrerende hoofdtelefoons op dit prijspunt is een serieuze plus.  

,

De 99 Classic is een hoofdtelefoon die ons aardig wist te verrassen. Je verwacht niet dat een vrij onbekende fabrikant die maar enkele jaren bestaat meteen al op dit niveau producten aflevert. 

De presentatie van de 99 Classic is gewoon zeer goed. De afwerking en materialenkeuze zijn heel geslaagd, zeker aan dit prijspunt. Ze hebben zonder twijfel veel uitstraling, zowel in de walnoot als esdoornafwerking.

Maar bovendien is het geluid ook bijzonder goed, al zullen ze vooral in de smaak vallen van lui die wel houden van wat meer energie in het laag en niet geven om wat controleverlies. De brede soundstage maakt veel goed en de fun-factor is hoog.

We zouden wel aanraden om ze te passen eer te kopen. Ze passen nauw aan, iets dat sommige mensen leuker dan anderen vinden. Met wat plooien verhoog je het comfortgehalte, maar je moet het wel aandurven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.