Redactie

Sony werkt aan innovatieve hoofdtelefoon

Google?

Het eerste waar je misschien aan denkt bij het zien van de hoofdtelefoon, codenaam Sony N, is een soort muzikale variatie op de Google Glass. Net als bij de nooit uitgebrachte must-have van Google, heeft de Sony N een strak wit design en belooft het behoorlijk wat interessante features.

Ten eerste is het woord ‘hoofdtelefoon’ in dit geval een beetje outdated, want de Sony N hangt vooral om je nek. Daarnaast zijn de oordopjes niet echt oordopjes, want de speakers heeft Sony aan de buitenkant geplaatst. Op deze manier zou je de muziek perfect moeten horen, zonder dat het de omgevingsgeluiden volledig dempt. Wel zo veilig als je op de fiets of in de auto zit! Wat dit doet voor de kwaliteit van het geluid is overigens nog even afwachten.

,

Camera, voice control & GPS

De vergelijkingen met de Google Glass beperken zich trouwens niet tot alleen het moderne design: ook bij de features zit een aantal overeenkomsten. Zo is Sony’s wearable ook voorzien van een kleine camera en kun je hem met je stem aansturen door het commando ‘Arc’ te gebruiken. Het zou dus zomaar kunnen dat het device Sony Arc zal gaan heten. Verder heeft de Sony N een ingebouwde GPS die je op elk moment van nuttige informatie kan voorzien, zoals bijvoorbeeld toeristische trekpleisters bij jou in de buurt.

Is het te mooi om waar te zijn? Misschien wel. Of deze gadget van Sony ook daadwerkelijk wordt uitgebracht is namelijk nog maar de vraag, Sony heeft in ieder geval nog niks laten weten over een eventuele releasedatum. Voorlopig blijft het dus nog bij een veelbelovend concept.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.