Redactie

Samsung lanceert Dolby Atmos-soundbar

Op CES gaat er bij Samsung veel aandacht naar de nieuwe tv's, maar ook op audiovlak haalt het bedrijf iets mooi boven. De HW-K950 is een van de eerste soundbars met Dolby Atmos ingebouwd. 

Yamaha toonde eerder al de YSP-5600, die onder meer op IFA liet horen hoe indrukwekkend Dolby Atmos wel kan zijn. Bij Atmos wordt immers het gewoonlijke surround verrijkt met hoogtekanalen. Je krijgt dus niet enkel geluid voor en achter je te horen maar ook boven je, wat de realisme stevig in de hand werkt.

De HW-K950 is wel de allereerste Dolby Atmos-soundbar die je kan uitbreiden met twee extra draadloze achterspeakers. De soundbar zelf is relatief slank (11 cm cm hoog, maar hij oogt wel diep) en vijf speakers. Drie daarvan stralen recht vooruit uit, de twee overblijfers zijn naar het plafond gericht om zo via reflecties hoogtekanelen te bieden. Breidt je de nieuwe Samsung-soundbar uit met een subwoofer en de twee rear-speakers, dan kom je aan een 5.1.4-opstelling, aldus Samsung.

De prijs van de HW-K950 is ons nog onbekend, evenals de verschijningsdatum. Er is bovendien goed nieuws voor wie de ronde Multiroom-speakers van Samsung smaakt, maar op zoek is naar een manier om ze nog meer in het interieur te laten opgaan (of net opvallen). Samsung voegt verschillende kleurversies en patronen toe aan het assortiment, waaronder een lichtgroene en bruin. Ook interessant nieuws is dat de multiroomspeakers compatibel worden met smart home-functies en dat de Multiroom-app een update krijgt om beter te werken op de Gear-smarthorloges.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.