Redactie

Samsung kijkt naar 2018 voor zijn OLED comeback

In 2013 lanceerde Samsung een OLED tv, maar moest enige maanden later toch de handdoek in de ring gooien. Maar het lijkt er sterk op dat ze een comeback plannen, en als we de rapporten uit Korea mogen geloven, dan is het niet al te lang meer wachten.

De OLED-tv uit 2013 kreeg goede reviews, maar al snel bleek dat Samsung het productieproces niet economisch rendabel kreeg. Samsung’s RGB-OLED bleek veel moeilijker te maken dan LG’s W-OLED paneel. LG kreeg bijgevolg vrij spel op de OLED tv-markt.

Maar in de coulissen werkt Samsung Display aan een nieuwe technologie. Die zou gebaseerd zijn op een combinatie van gekende CVD-techniek (Chemical Vapor Deposition) en inkjet-technologie. De panelen zouden dus gedeeltelijk geprint worden. Samsung gelooft dat het zo de productiekost kan verlagen en de productiekwaliteit kan verhogen.

Volgens Koreaanse nieuwssites ETNews en Pulsenews zit Samsung Display nu in de laatste fase van technologietesten en zou het rond mei van dit jaar beslissen welke technologie het zal gebruiken. Tegen september van dit jaar voorziet het een investering van 3,3 miljard USD over de volgende twee jaar. De eerste televisies zouden dan in 2018 op de markt komen, met een kleine mogelijkheid dat we zelfs al in 2017 zouden zien.

Of Samsung opnieuw zal kiezen voor RGB of net als LG voor WRGB, is voorlopig niet duidelijk. LG heeft immers alle patenten voor WRGB op zak. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.