Redactie

Pro-ject pakt The Classic uit

Ter gelegenheid van hun 25ste verjaardag lanceert Pro-ject The Classic. "Dit is een platenspeler zoals in de jaren zeventig, maar met veel betere techniek", orakelt Heinz Lichtenegger, oprichter van de ondertussen grootste draaitafelfabrikant ter wereld.

The Classic oogt heel trouw aan zijn naam inderdaad heel… klassiek. De behuizing is heel sterk geïnspireerd op klassieke draaitafels uit de jaren zeventig, zoals de Linn Sondek en Thorens 166 MK 2. "Zo heb ik er eertijds nog veel verkocht aan mijn vrienden, toen ik mijn eerste winkel startte in het tankstation van mijn moeder", vertelde Lichtenegger toen we hem enkele dagen geleden op de EISA Convention troffen.

Vergeleken met die klassiekers is er echter wel veel veranderd. Zo is de bovenplaat los opgehangen in het chassis en komt The Classic met een aluminium-koolstofvezel-toonarm. Een Ortofon 2M Silver-cartridge werd voor The Classic aangepast en wordt er mee gebundeld. Vinyl ligt op een fluwelen matje, die op zijn beurt op een solide aluminium platter rust.

Er zijn twee versies van The Classic, van 999 en 1.399 euro. Het verschil zit hem onder meer in het lederen matje en de mogelijkheid om met een knop te wisselen tussen 33 en 45 rpm. Er zijn drie kleurversies: walnoot, rosenut en een donkere eucalyptus.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.