Redactie

PlayStation 4.5 brengt vóór oktober games met 4K-resolutie

Sony komt nog voor oktober met de Playstation 4.5, een geüpgraded versie van de huidige Playstation 4. Naast de eerder aangekondigde Playstation VR schijnt de PS4.5 games met 4K-resolutie te ondersteunen.

,

Dat Sony niet komt met een volledig nieuwe console is op zich al nieuws genoeg: na de eerste Playstation is er nooit eerder een upgrade op de markt gebracht. Officieel heeft Sony het ook nog niet bevestigd, maar verschillende game developers hebben laten weten dat het Japanse bedrijf ze alvast heeft ingelicht. 

,

Alweer bijna twee weken geleden werd de Playstation VR officieel aangekondigd, welke vanaf oktober verkrijgbaar zal zijn. Het uitbrengen van een nieuwe console rond die tijd is dus eigenlijk ook een logische stap. Sterker nog, bronnen van The Wall Street Journal weten te melden dat je de VR niet kunt gebruiken zonder te upgraden naar een Playstation 4.5. 

,

De hardware van de PS4.5 zal een flinke upgrade krijgen – geen verrassing als Sony haar pijlen inderdaad wil richten op de 4K-resolutie. Dit betekent waarschijnlijk wel dat veel games die worden ontwikkeld voor de Playstation 4.5 niet op de oudere versies gespeeld kunnen worden. Of alle oudere games wél op de nieuwe console te spelen zullen zijn is nog niet bekend. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.