Redactie

Oppo lanceert streamingspeakers met kamercorrectie

Op High-end München later deze week stelt Oppo een nieuwe lijn draadloze speakers voor. Net zoals bij Sonos-speakers met Trueplay, komen de Sonica-luidsprekers met ingebakken kamercorrectie. Dat klinkt heel beloftevol omdat de correctie gedaan wordt met software van Dirac, een Zweeds softwarebedrijf dat ook algoritmes levert aan Arcam en Volvo, en binnenkort Pioneer.

Met de lancering van de Sonica-speakers versterkt Oppo ook zijn aanwezigheid in de hifi-wereld. Twee jaar geleden introduceerde het merk voor het eerste hoofdtelefoons op basis van planar magnetic-drivers en DAC's, die zeer goed ontvangen werden. Opmerkelijk aan de Sonica-speakers is dat ze vergeleken met de hoofdtelefoons eerder laag geprijsd zijn. De lanceringsprijs in de V.S. wordt 299 dollar.

De Sonica-speaker werd ontworpen door Igor Levitsky, ook verantwoordelijk voor de hoofdtelefoonlijn. Op papier lijken ze heel volledig: hi-res audio tot 24-bit / 192 kHz wordt ondersteund (FLAC, ALAC en WAV) en muziek kan afgespeeld worden vanaf USB-schijven, DLNA-servers en NAS-schijven. Airplay en Bluetooth zijn ook present, zodat het direct afspelen vanaf een mobiel toestel geen probleem mag zijn.

De nieuwe speakers zouden kortelings beschikbaar zijn, al is het niet geweten of de verwachte releasedatum van mei/juni ook voor de Benelux geldt.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.