Redactie

Nieuwe Beosound is een streepje muziek

Enkele maanden na de lancering van de revolutionaire BeoSound 90 heeft B&O wederom een nieuwe luidspreker klaargestoomd. De slanke BeoSound 35 oogt nog het best als het aan de muur hangt.

Op eerste zicht lijkt de nieuwe B&O een soundbar, gemaakt om onder je televisie een plek te krijgen. Maar eigenlijk is het eerder een alles-in-één muzieksysteem van precies één meter breed dat streaming muziek van verschillende bronnen afspeelt, incluis van Deezer en Spotify. Ook Airplay, Bluetooth en DLNA zijn present.

Zoals altijd bij Bang & Olufsen is design een groot deel van het verhaal. Functioneel design, welteverstaan. Kijk je langs de zijkant op de nieuwe BeoSound, dan ontdekt je dat het een vijfhoekige vorm heeft. Die is netjes afgewerkt met een aluminium plaat die wat afstand houdt van de behuizing uit twee delen: drie zijden van de vijfhoek zijn uit gepolijst aluminium, twee zijden tonen luidsprekerdoek. Daarachter zitten twee 4-inch basswoofers en twee 3/4-inch tweeters, aangedreven door vier 80-watt klasse D-versterkers. De tweeters zijn onder een hoek van dertig graden gemonteerd, zodat één naar links en één naar rechts straalt.

Door te werken met een pentagon-vorm zijn er meer mogelijkheden qua de uitstraling van geluid. De speaker kan bijvoorbeeld hoog op de muur worden gemonteerd, maar met de speakers naar beneden gericht. Plaats je hem op een meubel – op de aluminium stand die B&O in zijn optielijst heeft – dan wijzen de speakers wat naar boven. Zo komt de beste geluidskwaliteit altijd bij je oren terecht.

In het midden van de BeoSound 35 is er een OLED-display met daaronder een metalen aanraakgevoelige oppervlakte. Tijdens een demo merkten we dat door zacht te vegen je heel nauwkeurig het volume kon regelen. Het schermpje is echt niet groot, maar het is ook eerder de bedoeling dat je BeoSound 35 bedient via een app.

Diezelfde app is er ook voor heel wat andere Bang & Olufsen-speakers. De BeoSound 35 past immers in het BeoLink-multiroomverhaal van het Deense merk. Via deze weg kan je de nieuwe speaker synchroon muziek laten spelen met pakweg een BeoPlay A9 mk.II. 

Op de CES-beurs kregen we naast een demonstratie van de BeoSound 90 en BeoSound 35, een demo van een totale integratie van Beolink samen met domotica-oplossingen van andere merken. Zo konden we op een B&O-televisie er voor kiezen om gordijnen toe te doen, lichten te dimmen, de voordeur op slot te doen en een film te starten met geluid dat uit meerdere B&O-speakers kwam.

De BeoSound 35 zal in de lente beschikbaar zijn voor 2.295 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.