Redactie

Marmeren bovenplaat voor high-end TEAC-draaitafel

TEAC breidt zijn aanbod aan draaitafels uit met twee modellen in het hoger segment. De TN-570 valt op door de S-toonarm en een doorschijnende platter. Zo kan je goed kijken naar de aparte marmeren afwerking van het toestel.

Er komt ook een TN-550, die quasi dezelfde draaitafel is als de TN-570. Het verschil is de aanwezigheid van een optische uitgang (met een output tot 192 kHz / 24 bit) en een USB-poort die je kunt verbinden om vinylplaten rechtstreeks te digitaliseren op een computer. 

Beide draaitafels zijn wat hoger geprijsd dan de eerder voorgestelde, betaalbare TEAC TN-300, maar hebben ook heel wat in hun mars. De S-vormge toonarm is bijvoorbeeld geschikt voor grotere MM-cartridges. Standaard wordt hij geleverd met een Audio-Technica AT-100. De TN-570 moet ongeveer 999 euro kosten, de prijs van de TN-550 is nog niet bekend.

Wat meteen in het oog springt, is de bovenkant van de draaitafels. Die bestaat uit een solide en best mooi donkermarmer, geplaatst op zwarte MDF om resonantie te vermijden. Voetjes met schokabsorptie maken de maatregelen compleet om de draaitafel te isoleren van omgevingsvibraties. 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.