Redactie

Marantz introduceert nieuwe draadloze AV-receiver

Nadat Denon en Marantz ons vorige maand een reeks nieuwe producten lieten zien, is het nu tijd voor de officiële introductie van de Marantz SR5011. Een draadloze AV-receiver met 7 x 180 watt vermogen.

De SR5011 ondersteunt Dolby Atmos DTS:X zodat je jouw films kunt kijken met een mooi 3D surround geluid. Bovendien maakt de receiver gebruik van Audyssey MultEQ XT om het geluid zo goed mogelijk af te stellen op de luisterruimte. Zoals al gezegd is de receiver draadloos te bedienen via WiFi en Bluetooth, dus muziek streamen via Airplay, NAS of Spotify Connect moet geen enkel probleem zijn. Hi-res audio wordt ondersteund en hij is voorzien van een 7.2-kanaals pre-outcomponent.

Verder vind je op de SR5011 acht HDMI-ingangen die voldoen aan de nieuwste specificaties van HDCP 2.2 en HDMI 2.0a. Met 4k Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR) en 21:9 video, 3D, en BT.2020 pass-through op elke poort is hij bovendien ook alvast geschikt voor de volgende generatie 4k UHD bronnen. Met een dubbele HDMI-out is het ook mogelijk om een tv en projector tegelijkertijd aan te sluiten, mocht je dat willen.

Installatie gaat volledig via de receiver zelf, het is dus niet nodig om de handleiding helemaal door te lezen. Dankzij de RS232-verbinding en IP controle is hij bovendien ook nog geschikt voor custom installatie doeleinden. De SR5011 gaat €899 kosten en is vanaf deze maand verkrijgbaar in het zwart en zilver/goud.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.