Redactie

Loewe-subwoofer vervangt AV-receiver

Loewe's nieuwe Subwoofer 300 is best een ongewoon toestel. De actieve sub kan naast de eigen woofer ook tot twee aparte speakers aansturen. Een Loewe-tv fungeert als center, voor een 3.1-opstelling zonder AV-receiver.

De twee passieve speakers zet je in als de twee voorste stereokanalen. De speakerterminals om ze aan te sluiten bevinden zich onderaan de sub. Daar vind je ook de nodige knoppen, zoals eentje om het formaat van de aangesloten luidsprekers in te stellen. 

Het decoderen van een audiostream naar 'surround' gebeurt in de subwoofer zelf – een taak die doorgaans door een AV-receiver wordt vervuld. De Subwoofer 300 heeft echter geen eigen HDMI-ingang en is dus geen universele oplossing zoals een receiver. Via een Digital Audiolink-kabel verbind je hem met een compatibele Loewe-tv. Momenteel gaat het om een Connect en Reference.

Toch heb je als eigenaar van een andere Loewe-tv of zelfs een televisie van een ander merk nog een optie. De Subwoofer 300 komt met een analoge line-in en een LFE-ingang waarlangs je andere apparaten kunt aansluiten.

Via een Digital Audiolink-uitgang kun je bovendien een tweede Subwoofer 300 koppelen en een 5.2-opstelling bouwen.

De vrij compacte Subwoofer 300 zelf bevat een drietal woofers die naar drie van vier windrichtingen wijzen. Eén daarvan is actief en wordt aangedreven door een 150 watt versterker, de twee andere zijn passief.

De Loewe Subwoofer 300 draagt een prijskaartje van 799 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.