Redactie

LG’s nieuwste Super UHD lcd gaat voluit voor contrast

Dat LG ons een interessante nieuwe OLED lineup zal tonen staat vast, maar lcd-technologie wordt nog niet opgeborgen. De nieuwste premium modellen gaan voor alle nieuwe standaarden, en gebruiken de naam Super UHD. Ongetwijfeld een dikke knipoog naar de SUHD benaming die Samsung gebruikt.

De gloednieuwe modellen maken gebruik van een IPS-paneel dat garant staat voor een ruime kijkhoek. Het gaat om vier modellen: de UH9500 (65 inch), de UH9550 (86 inch), de UH8500 (65 inch) en de UH8550 (75 inch).

Deze Super UHD-tv’s bulken van de laatste nieuwe snufjes. Vooraan in de rij vinden we HDR Plus-technologie. Deze tv’s zullen High Dynamic Range content kunnen weergeven. ‘Ultra Luminance’, ‘True Black Panel’ en ‘Contrast Maximizer’ moeten een sterke HDR-weergave garanderen. Over de lichtopbrengst twijfelen we niet echt, dat is een sterk punt van lcd, maar we zijn wel benieuwd of het ‘True Black Panel’ en de ‘Contrast  Maximizer’ het traditioneel zwakke zwartniveau van de IPS-panelen zullen compenseren. Uiteraard zijn de toestellen voorzien van HDMI-ingangen die HDR-content ondersteunen. Maar veruit de opvallendste feature is de SDR naar HDR conversie. Daarmee zou je ook met je bestaande content van een HDR-weergave kunnen genieten.

Naast HDR is er ook aan een vergroot kleurbereik gewerkt. Alle modellen zijn uitgerust met ColorPrime Plus, een 10 bit-paneel en ondersteuning voor de nieuwste kleurstandaard BT.2020. In de praktijk verwachten we eerder een goede afdekking van de DCI-kleurstandaard, maar dat BT.2020 alvast ondersteund is, is een goede keuze.

De UH9500 maakt gebruik van een volledig nieuw design met een schermdiepte van amper 6,6mm en vrijwel onbestaande schermrand. Voor het geluid werkte LG opnieuw samen met Harman Kardon. En om de geluidsweergave zo goed mogelijk te maken is er LG's nieuwe Magic Sound Tuning functie. Die meet en analyseert de omgeving van de gebruiker, past het geluid aan aan de ruimte.

Als absolute topper zal LG ook een 98 inch 8K tv tonen. Die heeft nog eens vier keer meer resolutie dan een Ultra HD 4K tv, en dus 16x meer dan een Full HD tv. Kijk alvast je hypotheek na voor je er eentje wil aanschaffen.

Prijzen en beschikbaarheid zijn er voorlopig nog niet. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.