Redactie

Jooki: de kindvriendelijke jukebox

Aan mediaspelers geen gebrek tegenwoordig. Maar dat was voor deze vaders niet voldoende. Zij wilden voor de kinderen een muziekspeler zonder scherm, makkelijk te gebruiken, en met voldoende controle voor de ouders. Ze besloten er dan maar zelf een te maken.

Zo werd de Jooki (Jukebox for Kids) geboren.  Het is een leuke, fel gekleurde WiFi-speaker met ingebouwde batterij geworden, waarop je muziek kiest door er een ster op te plaatsen. Die sterren zijn grote figuurtjes of eenvoudige jetons. Elke ster is gekoppeld aan een afspeellijst die start zodra je de ster op de Jooki zet. Jooki speelt zowel jouw mp3-bestanden als online streaming diensten. Spotify staat al zeker op de feature-lijst maar de makers willen alle grote streamingdiensten aanbieden.

Muziek op de Jooki wordt opgeslagen op het interne geheugen. Gebruik de Jooki-app op je smartphone om muziek te uploaden, een playlist te maken en die te koppelen aan een Jooki Star door hem gewoon op de Jooki te leggen. Een playlist kan bestaan uit een of meerdere liedjes, verhaaltjes, albums of zelfs online radiostations.

De ouders kunnen natuurlijk ook het gebruik aan banden leggen. Wanneer mag de Jooki gebruikt worden, en hoe luid mag hij staan? Je stelt het allemaal in via de app, die je bovendien ook als remote control kan gebruiken.

De Belgische startup achter Jooki, Muuselabs, is nu met behulp van crowdfunding op zoek naar de nodige fondsen voor hun project, en daar kan jij hen bij helpen. Je kan het project steunen hier op de Kickstarter pagina, je vindt er ook een heleboel extra info.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.