Redactie

Google Cast maakt opmars op CES

Googles Chromecast for Audio kreeg recent multiroommogelijkheden. Maar ook speakers van derden die Google Cast ingebouwd hebben, zullen de functie hebben. Zo kun je een multiroomsysteem bouwen uit speakers van meerdere fabrikanten.

Google Cast was aanvankelijk maar bescheiden aanwezig op producten van drie fabrikanten (Denon, LG en Sony), maar op CES 2016 zijn er steeds meer merken die de functie inbouwen. Met Google Cast (de audioversie van Chromecast) kan je in compatibele apps op je Android- of iOS-toestel muziek afspelen op een speaker, gewoon door op het icoon te tikken. Je kunt het beschouwen als Googles alternatief voor Airplay van Apple.

Recent liet Google weten dat er een update komt voor de eigen Chromecast for audio-adapter zodat je muziek simultaan op meerdere adapters kan afspelen. Later in 2016 krijgen ook de audio-apparaten met Google Cast ingebouwd (zoals Denons HEOS-apparaten) die mogelijkheden. Het is dan denkbaar dat je muziek simultaan afspeelt op een Sony-receiver, Denon-speaker en via een hifi-keten waar een Chromecast-adapter aan hangt, bijvoorbeeld.

De keuze aan Google Cast-compatibele audio-apparaten neemt bovendien drastisch toe. Bang & Olufsen en Philips zijn slechts twee van de nieuwe merken die Cast gaan ingebouwen in hun producten. In sommige gevallen krijgen bestaande apparaten, zoals B&O's A9 mk.II, de functie via een update. Andere merken die Cast gaan aanbieden zijn Harman Kardon, Onkyo, Philips, Pioneer en Raumfeld.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.