Redactie

Fender stort zich op in-ears

Fender is de tweede gitaarbouwer die stappen zet in de audiowereld. Maar dan wel bescheidener dan grote rivaal Gibson, die inmiddels verschillende bedrijven heeft overgenomen, waaronder de audio-afdeling van Philips.

Vorig jaar kocht Fender Aurisonics, een firma gespecialiseerd in high-end in-ear monitors die voornamelijk bedoeld zijn voor muzikanten en studiotechnici. De meeste modellen hebben prijskaartjes die in de buurt van 1.000 dollar rondzweven.

De vijf nieuwe Fender-oortelefoons zoeken het deels bij een breder publiek. Twee modellen (DXA1 en FXA2) mikken eerder op muziekliefhebbers die via een smartphone naar hun favoriete liedjes luisteren. De FXA5, FXA6 en FXA7 zijn iets meer high-end en op professioneel gebruik gericht. Het drietal past Aurisonics hybride drivertechnologie, waarbij gebalanceerde armaturedrivers gecombineerd worden met klassiekere dynamische speakers. 

Qua prijspunten zitten de Fender-oortelefoons heel wat lager dan de Aurisonics: de DXA1 kost 99 dollar, de FXA7 is het duurste model aan 499 dollar.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.