Redactie

Compacte zomerspeaker op het menu van B&O

De goed ontvangen – maar helaas vrij forse – Beoplay A2 Bluetooth-speaker krijgt dit zomer het gezelschap van een heel wat draagbaardere luidspreker. De A1 past bijna volledig in de hand en verspreidt muziek in 360 graden rondom.

Met zijn 600 gram is de Beoplay A1 een relatief lichte speaker. De ronde vorm met een lederen band geven de speaker een bijzonder uiterlijk en het is spatwater- en stofdicht. Intern bevat het een batterij van 2.200 mAh, goed voor 24 uur speeltijd. Overigens was een verrassend lange autonomie ook een troef bij de grote A2.

Voorlopig lijkt enkel zilverkleurige en mosgroene edities beschikbaar, al is het Bang & Olufsen kennende niet onmogelijk dat er later nog andere tintent opduiken. Als ontwerper tekende Bang & Olufsen opnieuw Cecilie Manz, bij hifi-liefhebbers bekend als designer van de BeoLit 15 en de A2-speaker.

B&O maakt sterke claims over de audioprestaties van de speakertje van 13,3 x 4,8 cm. Zo zeggen de Denen dat het gebruik van een nieuw type aluminium bij de kegel van de midwoofer een laagweergave tot 40 Hz zou mogelijk maken. 

B&O pikt ook in de trend om speakers geluid in de volle 360 graden te verspreiden, een trukje dat je bijvoorbeeld bij Samsungs R1, R3 en R6-speakers kunt signaleren.

De ingebouwde batterij in de A1 zou 24 uur moeten meegeven, waarmee het de recordbrekende A3 evenaart. Zoals wel vaker bij Bluetooth-speakers het geval is, kun je ook rekenen op de aanwezigheid van een microfoon zodat je de B&O Play-luidspreker voor een conferentiegesprek kunt inzetten. De adviesprijs van de A1 bedraagt 249 euro, beschikbaarheid is vanaf de zomer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.