Redactie

Trends volgens CES-baas Gary Shapiro

HiFi.nl ging in gesprek met Consumer Electronics Association-baas Gary Shapiro tijdens een bijeenkomst in Amsterdam deze week. Shapiro richtte zich op de trends, maar er is meer te doen rond zijn organisatie: zoals de aftrap van CES Asia, volgende maand in Shanghai.

CEA, de organisatie achter International CES, heeft CEO Gary Shapiro op pad gestuurd om uitgebreid over de nieuwste trends te praten. Gary Shapiro is sinds het begin van de jaren ‘90 president en CEO van de Consumer Electronics Association (CEA). Deze Amerikaanse beroepsvereniging vertegenwoordigt meer dan tweeduizend bedrijven die zijn gericht op consumentenelektronica. Daarnaast organiseert CEA de grootste jaarlijkse innovatiebeurs voor consumentenelektronica, de International CES. 

Het gesprek met HiFi.nl is bedoeld om relevante trends te bespreken. En dat mag je heel wat breder zien dan enkel ‘multi-room’ of de verregaande integratie van je iPhone in je home entertainment-systeem. Drones, robots, sensoren, zelfrijdende auto’s, 3D-printers, maar ook: wat zijn de gevolgen van de komst van diensten als Uber en Airbnb? Gaan zij op een eerlijke manier de concurrentie met bestaande bedrijven aan? Moeten bedrijven en regelgevers die dit soort diensten controleren zich aanpassen? De vraag is wat er nodig is om innovatie ten volle te benutten. Zijn dat strengere wetgeving en voorschriften of juist een vrijemarktconcurrentie? 

Lees het hele gesprek op HiFi.nl.http://www.hifi.nl/artikel/23275/In-gesprek-met-CES-baas-Gary-Shapiro.html
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.