Redactie

Stievie FREE uit de startblokken

Na een gesloten testfase is Stievie FREE nu voor iedereen beschikbaar. Met de app zijn de zenders van Medialaan te bekijken. Gratis – zolang je eerst wat reclame bekijkt.

Via de nieuwe app kijk je naar de uitzendingen van VTM, 2BE, Vitaya, VTM KZoom en Q Music. Dat kan live, maar ook tot zes dagen terug in de tijd. In tegenstelling tot de voorgaande Stievie-app betaal je bij Stievie FREE geen abonnement. Bij het start van het kijken moet je wel kijken naar een reclameblok dat uit meerdere items bestaat, met een duurtijd van circa een minuut.

De app zelf ziet er behoorlijk anders uit dan zijn voorganger. Het aanbod is beperkter, wegens het verdwijnen van de openbare omroepen en de zenders van De Vijver, maar ook de interface is aangepast. 

Er zijn nu drie manieren om door tv-programma's te navigeren: Stievie (live-tv), Tv-gids (op basis van zender en tijd) en Programma's (op basis van titels, filterbaar per zender). Je kan ook zoeken naar uitzendingen en favorieten programma's aanduiden. 

Opmerkelijk is het ook verdwijnen van de optie om video te streamen naar een Chromecast of Apple TV (via Airplay). De streamkwaliteit lijkt nog op hetzelfde niveau als voorheen: zeker geen SD, maar ook geen Full HD, en met een redelijke compressie.

Voor wie mobiel of via een tablet de andere zenders wil bekijken is er momenteel geen optie. De oude Stievie-app is niet langer te downloaden, tenzij dat je hem in het verleden installeerde. Het is ook niet langer mogelijk om een nieuw abonnement af te sluiten, al kan je wel een abonnement verlegen of opnieuw activeren. Het beleid is duidelijk er op gericht om de Stievie-formule te laten uitdoven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.