Redactie

Qobuz ondersteunt Chromecast

De nieuwste update van de Qobuz-app brengt ondersteuning voor Chromecast. Met een druk op de knop kan je muziek laten afspelen via de nieuwe Chromecast audio, de bestaande Chromecast of op tv's met Android TV.

Qobuz is zeker niet de eerste die het 'casten' in zijn streaming-app ondersteunt. Concurrent Deezer was zowat de eerste die samenwerkte met Chromecast. Maar voor de kleinere Qobuz is het nieuw terrein, want in tegenstelling tot Spotify en Deezer is de Franse dienst heel wat minder aanwezig als optie op audio-apparatuur. Al heeft het de laatste tijd wel veel deals gesloten met makers van multiroomsystemen, zoals Sonos, Bluesound, Samsung en anderen. Qobuz heeft geen smart tv-app.

De cast-optie met het typische symbooltje verschijnt automatisch in de Qobuz-app (Android en iOS) als er in het netwerk een compatibel toestel wordt gedetecteerd. Druk op het symbool, en de muziek zal via de Chromecast afspelen. De stream loopt daarbij rechtstreeks naar de Chromecast-ontvanger, waardoor de batterij van het mobiel toestel niet belast wordt.

Als de ontvanger een Chromecast-stick of een Android TV-televisie is, verschijnt op het scherm een mooie interface met een albumhoes.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.